Hem NYHETER Stockholms stad utökar satsning på digitala prov

Stockholms stad utökar satsning på digitala prov

Publicerat av: Redaktionen

Stockholms stad utökar samarbetet med DigiExam genom ett flerårigt licensavtal som ger 170 skolor möjlighet att använda digitala prov.

Svenska företaget DigiExam, som erbjuder en digital plattform för akademiska prov och tentor, har sedan lanseringen 2014 samarbetat med flera gymnasieskolor i Stockholms stad.

Stockholms stad utökar satsning på digitala prov

Nu utökar Stockholms stad satsningen på digitala prov genom ett flerårigt licensavtal med DigiExam som ger samtliga 170 kommunala grund- och gymnasieskolor tillgång till plattformen.

“Digitaliseringen av skolan är ett centralt mål för Stockholms stad och här är digitala prov en viktig del. DigiExam är en säker, enkel och funktionell lösning som är en stor tillgång för både lärare och elever. Vi är mycket nöjda över samarbetet med DigiExam i förändringsarbetet från analoga till digitala prov och väljer därför att utöka samarbetet”, säger Jonny Gullstrand vid Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad.”

DigiExam används sedan 2014 av gymnasieskolor inom Stockholms stad som Norra Real, Kungsholmens Gymnasium, Östra Real, Thorildsplans Gymnasium och S:t Eriks Gymnasium. Stockholms stad har sedan starten haft som mål att öka antalet användande skolor och avtalet innebär att 65 000 elever nu får samma möjlighet till digitala prov. Målsättningen är att 40 000 elever ska skriva digitala prov via DigiExam redan under läsåret 2017/2018 som inleds i augusti.

“Det är oerhört roligt att se att den lösning som jag och min medgrundare Nima Marefat utvecklade baserat på våra egna erfarenheter från universitetet nu används av Nordens största skoldistrikt. Vårt mål är att förbättra provmiljön för så många som möjligt, både lärare och elever, så avtalet med Stockholms stad innebär ett stort steg framåt på den svenska marknaden”, säger Johan Hägglund, vd på DigiExam.

Över 40 procent av alla gymnasieelever i Sverige skriver idag prov i DigiExam. Lösningen används vid dagliga provtillfällen i grund- och gymnasieskolan men i ökad utsträckning även för nationella proven. Under våren lämnades fler än 89 000 nationella prov in via DigiExam. 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>