Hem EFTER PLUGGET Nextory förbereder lansering i Norge 2021 – ingår avtal med Cappelen Damm

Nextory förbereder lansering i Norge 2021 – ingår avtal med Cappelen Damm

Publicerat av: Redaktionen

Nextory och Norges största förlag Cappelen Damm har nu kommit överens om att ingå ett distributionsavtal.

Därmed kan Nextory också avslöja att en lansering i Norge kommer att äga rum innan sommaren 2021.

Nextory förbereder lansering i Norge 2021 - ingår avtal med Cappelen Damm

Vid lansering av den norska Nextory-appen kommer bland annat Cappelen Damms stora ljudbokskatalog finnas tillgänglig för läsare och lyssnare i Norge.

Nextory finns nu tillgängligt i Sverige, Finland, Danmark, Tyskland, Österrike, Schweiz och Nederländerna. Norge blir den åttonde marknaden som boktjänsten lanserar på och under 2021 finns det även planer på att lansera i flera andra europeiska länder.

– Vi är väldigt glada över att Nextory och Cappelen Damm har landat i ett avtal som är mycket fördelaktigt för båda parter. Det finns även andra avtal och överenskommelser med till exempel Strawberry, Vigmostad & Björke, Kagge, Samlaget och Goliat.

Men vi ville att Cappelen Damm skulle vara med på tåget innan vi tog beslut om lansering. Ljudbokslyssnandet via prenumerationstjänster i Norge har haft en fantastisk utveckling de senaste åren. Vi är dock övertygade om att det finns en stor potential för fortsatt utveckling som vi vill vara med och bidra till, säger Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory.

Starkt avslut på 2020
Nextory har sett en stor tillströmning av nya abonnenter i tjänsten under 2020. Antalet nystartade abonnemang ökade med hela 80 procent under året jämfört med 2019. Nextorys abonnenter har också läst och lyssnat mer än någonsin tidigare. Varje person har i genomsnitt avslutat 10 procent fler böcker under 2020.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>