Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA Linda Liukas vill förändra världen – med barnböcker om teknik.

Linda Liukas vill förändra världen – med barnböcker om teknik.

Publicerat av: Redaktionen

Den 29 mars följer Volante upp Linda Liukas första succébok om programmering med den andra om hur datorer fungerar – Hej Ruby och datorns hemliga port.

Författaren Linda Liukas vet att programmering är framtidens språk och makten att påverka och forma vår digitala värld.

Linda Liukas vill förändra världen - med barnböcker om teknik.

Linda Liukas

Där andra ser lösningen som ”mer teknik och matematik” – domäner som hittills dominerats av killar – skapar Linda Liukas andra vägar.

Hon inspirerar morgondagens Ada Lovelaces och visar kreativa sidor som gör teknik tillgänglig för alla barn. Och detta utan att sätta dem framför en skärm.

Om: Hej Ruby och datorns hemliga port (5-8 år)

På jakt efter den saknade musmarkören faller Ruby och den lilla vita Musen ner i datorns inre. Boken lär barn vad som döljer sig bakom de glänsande ytorna. Hur alla bitar och bytes hänger ihop. Hur logik skapas av ettor och nollor. Vad gör Professor Processor och går det att smyga förbi de bevakade grindarna? Efter sagan följer kluriga och roliga övningar.

Om: Linda Liukas

Linda Liukas är programmerare, sagoberättare och illustratör från Helsingfors, Finland. Hon har studerat ekonomi, design, teknik och produktutveckling vid Aaltouniversitetet och Stanford University samt arbetat för utbildningsföretagen edutech och Codecademy.

Hon är en centralgestalt inom programmeringsvärlden och medgrundare av Rails Girls, en världsomspännande ideell rörelse som lär ut programmering till unga tjejer. Linda har fått utmärkelsen Ruby Hero, blivit utsedd av EU-kommissionen till Finlands Digital Champion och tilldelats finska statens barnkulturpris. Hennes TED Talk har över en miljon visningar.

Hennes första barnbok Hej Ruby – äventyr i datorernas magiska värld handlar om programmering och problemlösning och har hittills översatts till 20 språk. Den finansierades med en framgångsrik kampanj på Kickstarter.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>