MEGA-kul sommarlov på Spelens hus

Föreningen MEGA har återigen fått möjlighet att ordna sommarlovsaktiviteter på Spelens hus. Lokalen kommer att vara öppen vardagar klockan 12-17 under vecka 25-32. Pärlplatteläggande, tevespel och brädspel är några av de saker som besökarna kommer att kunna sysselsätta sig med. 

MEGA-kul sommarlov på Spelens hus 1
Fullt fokus på spelet. Bilden är tagen när MEGA ordnade sportlovsaktiviteter. Foto: Julia Jacobsson.

MEGA har flerårig erfarenhet av att arrangera aktiviteter för Malmös barn och unga under skolloven. Alexander Cederholm, ordförande i MEGA, ser framemot sommaren:

– Förra sommaren lockade vi över 1 000 ungdomar till Spelens hus. Det vore fantastiskt att få ännu fler besökare under det här sommarlovet!

Samir Arabi-Eter, projektledare på Spelens hus, jublar över beskedet:

– Det är fantastiskt att MEGA ordnar aktiviteter i sommar. Vi älskar att våra medlemsföreningar tar sådana här initiativ och gör bra saker för de unga i Malmö!

Anställer fyra sommarjobbare
Sommarlovsverksamheten möjliggörs genom stöd från Malmö stad och Kul i Malmö. Fyra sommarjobbare kommer att anställas för att se till att deltagarna känner sig välkomna. Att hålla i spelturneringar, temaveckor och workshops där man lyfter fram spelvärldens mångsidighet och kulturella betydelse utgör också en del av arbetsuppgifterna. Alexander Cederholm tycker att det ska bli roligt att ta del av de nya uppslag som de anställda kan bidra med:

– Jag ser fram emot att få ta del av de roliga aktiviteter som våra aktivitetsledare kommer att utforma och hålla i.