Hem NYHETER Elever hjälper Friends att stoppa mobbning – här är vinnarna i Media Genier

Elever hjälper Friends att stoppa mobbning – här är vinnarna i Media Genier

Publicerat av: Redaktionen

Mellanstadielever från Ursviken, Kungsbacka och Ängelholm har landets reklamsmartaste elever.

Det står klart när vinnarna i tävlingen Media Genier korats, tävlingen där mellanstadieelever får skapa egna reklamkampanjer för ideella organisationer.

Elever hjälper Friends att stoppa mobbning – här är vinnarna i Media Genier

För sjunde året i rad har nu årets bästa reklamelever korats i tävlingen Media Genier. Intresset för tävlingen har i år varit rekordhögt. Bidrag från hela landet har skickats in. I juryn, som korar vinnarna, sitter tunga branschexperter.

Uppdragsgivaren (som alltid är en ideell organisation) var i år Stiftelsen Friends. Årets uppdrag var att skapa en kampanj för att öka kunskapen bland vuxna. Hjälpa dem att bli bättre på att se när någon är ensam eller blir mobbad och ta tag i det.

”Vi på Friends ser det som en stor förmån att få vara med i juryn för Media Genierna och framför allt i år när vi har fått vara värdorganisation. Många skratt och insikter har vi fått i juryn genom i de bidrag som skolorna och eleverna har skickat in till tävlingen.

Det är viktigt att barn idag lär sig att förstå media hur det påverkar oss alla i vår vardag. Sen att de kan göra det genom att även få in ett socialt perspektiv är ju fantastiskt. Friends kommer även att kunna använda de bidrag som skickats in i vår marknadsföring och det är ju extra roligt. Vi ser fram emot att få fortsätta att vara en del av denna fantastiska tävling.” Säger Karin Bjäreholt, Projektledare Privatinsamling från Stiftelsen Friends.

På förstaplats kom klass 4-5 Bruksskolan i Ursviken, Skellefteå med bidraget ”Känslofärgerna”. Förstapriset, förutom äran, är 8 000 kronor till klasskassan.

Juryns motivering:

På ett visuellt och intelligent sätt förmedlas Friends viktiga budskap. Det kreativa greppet tilltalar en bred målgrupp. Vi gillar ert fina och personliga bidrag som visar att känslor kan förmedlas utan ord. En mycket välförtjänt förstaplats går till Bruksskolan klass 4-5 i Ursviken.

Se vinnarbidraget:  youtu.be/S_QT2ltIOLg 

Andraplatsen kneps av 5A Kullaviksskolan i Kungsbacka med bidraget ”Lyssna nu! Viktigt info” som vinner 5000 kronor till klasskassan.

Juryns motivering:

I ert bidrag har ni lyckats förmedla starka budskap på ett kreativt och proffsigt sätt. Ni har fångat upp alla viktiga delar i uppdraget med en bra strategi och den fina filmen är väl genomarbetat. Det märks att ni gjort er hemläxa. Snyggt jobbat klass 5A på Kullaviksskolan.

Se bidraget: youtu.be/zFRWktC1DwA
På tredjeplats kom klass 5D, Villanskolan i Ängelholm med bidraget ”Mobbning är fel” och vinner 3000 kronor till klassen.

Juryns motivering:

Med bra skådespelarinsatser och tydliga voiceover presenterar er film fakta på ett snyggt sätt. Ni hjälper målgruppen att förstå att de bidrar till goda resultat när man blir månadsgivare hos Friends. Ni får oss att tro på en positiv förändring klass 5D på Villanskolan.

Se bidraget: youtu.be/ZO1riJTfjiY

Juryn för Media Genier 2018 har bestått av:

Karin Bjäreholt, Projektledare Privatinsamling, Stiftelsen Friends
Lina Karanikas, Projektledare insamling, WWF – Världsnaturfonden
Anna Sandberg, Projektledare, UNICEF
Henny Moor, Kampanj projektledare, Rädda Barnen
Åsa Jutterström, Varumärkeschef, Viaplay’

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>