Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Examensglädje för två klasser på Karlstads Teknikcenter

Examensglädje för två klasser på Karlstads Teknikcenter

Publicerat av: Redaktionen

Under fredagen tog två klasser examen från Yrkeshögskolan på Karlstads Teknikcenter.

Nyblivna trafiklärare och diagnostekniker kliver nu ut i yrkeslivet, många redan med jobbet säkrat och resten har jobbet på gång.

Karlstads Teknikcenter har som mål att möta arbetslivets behov genom de utbildningar som skolan erbjuder, därför är andelen av de som går ut med jobb vid examen stor.

Examensglädje för två klasser på Karlstads Teknikcenter 2

Nyexaminerade Desiré Nilsson och Sara Wånggren med sina examensbevis i hand.

”Eftersom vi ger studenterna en chans att komma ut i yrkeslivet under sin studietid genom LIA (lärande i arbete), så har de chansen att lära sig arbetet direkt från potentiella arbetsgivare och knyta kontakter” säger Nina Jareke, Yrkeshögskolesamordnare på Karlstads Teknikcenter.

Yrkeshögskolan på Karlstads Teknikcenter erbjuder just nu nio olika utbildningar med en kortare studietid mellan ett och två år.

Nya trafiklärare till Värmland

I år tar de första trafiklärarna examen, en utbildning som startade upp hösten 2020 då branschen efterfrågade fler trafiklärare. Med det sagt är det inte konstigt att alla trafiklärare har fått jobb innan examen. Två av de nyblivna trafiklärarna är Desiré Nilsson som har fått jobb på Citytrafik i Karlstad, och Sara Wånggren som fått jobb på Centrala trafikskolan i Säffle.

”Det känns skönt och roligt att gå ut med jobb och känna att jag kan något, att det här är mitt yrke och det är jag bra på” säger Desiré om att ha tagit examen. ”Ja, det är fantastiskt roligt att ha tagit sig i mål. Vi har en kul framtid framför oss där man kan tillföra mycket”, tillägger Sara.

”Det har varit en spännande och givande utbildning, men kompetenta lärare som visat stort engagemang för oss. Det är en utbildning där man får mycket kunskap, och det har varit kul med mycket praktik. Det är där man har växt som mest” säger tjejerna om sin utbildning. ”Nu ska vi utbilda framtida förare för en säkrare trafik” avslutar Sara med ett stort leende.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>