Emil och Leopold från Realgymnasiet i Stockholm får Mercedes-Benz TechStar-stipendium
Hem NYHETER Emil och Leopold från Realgymnasiet får Mercedes-Benz TechStar-stipendium

Emil och Leopold från Realgymnasiet får Mercedes-Benz TechStar-stipendium

Publicerat av: Redaktionen

Emil Forsberg och Leopold Jaenssen har tilldelats TechStar-stipendiet som delas ut av Mercedes-Benz, Car-O-Liner och Axaltas stipendium för unga fordonsmekaniker.

Emil och Leopold är elever i årskurs tre på utbildningen ProMeister Fordon som finns på Realgymnasiet i Stockholm.

Som vinnare av TechStar-stipendiet får eleverna bland annat en resa till Stuttgart i Tyskland med guidad rundtur på Mercedes-Benz fabrik och museum samt en 5 dagar lång specialutbildning vid Mercedes-Benz internationella utbildningsanläggning.

ProMeister Fordon erbjuds på Fordons- och transportprogrammet på Realgymnasiet och är framtagen i nära samarbete med näringslivet. ProMeister är en del av Mekonomen Group och en stor del av utbildningen sker i ProMeisters toppmoderna verkstäder.

Emil och Leopold från Realgymnasiet i Stockholm får Mercedes-Benz TechStar-stipendiumEmil praktiserar nu fyra dagar i veckan på Mercedes-Benz transport och lastbilar i Länna. Planen efter studenten är att förhoppningsvis stanna på Mercedes-Benz.

-Det känns jätteroligt att jag har fått äran att delta i Techstar utbildningen, jag ser fram emot att lära mig mer om Mercedes-Benz och speciellt att få åka till fabriken i Stuttgart, säger Emil.

Leopold ser även han med spänning fram emot resan till Stuttgart.

-Att få stipendiet är jättekul såklart. Det är en bra möjlighet för mig att komma in i branschen. Dessutom är det en rolig resa jag kommer få dela med min klasskamrat Emil. Jag vet inte riktigt vad som ingår i Techstar-utbildningen men det är väldigt få som har tur nog att bli valda, så jag förväntar mig att få en del tips som kan ge mig ett försprång in i arbetslivet, fortsätter han.

Viktigt att öka intresset för att jobba i fordonsbranschen

Killarnas lärare på Realgymnasiet, Teddy Marton, är väldigt stolt över sina elever.

-Det var en fantastisk överraskning att två av våra fordonselever fått detta fina stipendium. Väldigt bra att branschen arbetar framåt för att elever ska få känna en stark tillbehörighet och binda nya kontakter inom fordonsbranschen. Mer av detta för att öka attraktiviteten för fordon, säger han.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>