Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA Förskolebarnens litteraturpris flyttar in på Bokmässan och får nya partners

Förskolebarnens litteraturpris flyttar in på Bokmässan och får nya partners

Publicerat av: Redaktionen

Första prisutdelning i Förskolebarnens litteraturpris har gått av stapeln.

Över 6000 förskolebarn och fler än 300 förskolor engagerade sig i tävlingen som instiftades i samband med Bokmässan 2018.

Efter första årets succé får priset två nya samarbetspartners – Bokmässan och Bok-Makaren AB (förvaltar rättigheterna till Gunilla Bergströms barnboksfigur Alfons Åberg).

Förskolebarnens litteraturpris flyttar in på Bokmässan och får nya partners

”Att främja barns läsning är verkligen något som ligger Bokmässan varmt om hjärtat. Vi är glada att priset flyttar in på Bokmässan och ser fram emot att ta del av och läsa förskolebarnens favoritbok”, säger Frida Edman, mässansvarig på Bokmässan.

”Det finns många fina priset och pokaler inom barnboksbranschen. Att få vara en del av ett pris som väljs av barnen själva tycker vi känns väldigt roligt och spännande”, säger Elisabet Granlund, Partner/COO Bok-Makaren AB.

ILT Inläsningstjänst är stolta att dessa framstående företag inom bokbranschen har valt att samarbeta kring Förskolebarnens litteraturpris. Varje år kommer en till två nya organisationer tillfrågas som partners till priset.

Samarbetspartners till priset 2020 är förlagen Alfabeta, Alvina, Berghs, Bonnier Carlsen,
Natur & Kultur, Nypon, Opal, stiftelsen Friends, Bokmässan och Bok-Makaren AB.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>