Sollentuna söker aktör för förskola i Väsjön
Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA Sollentuna söker aktör för förskola i Väsjön

Sollentuna söker aktör för förskola i Väsjön

Publicerat av: Redaktionen

Väsjön är ett av Sollentunas snabbast växande stadsutvecklingsområden.

Nu söker kommunen en aktör som vill driva en ny förskola i området. Från och med 31 maj finns det möjlighet att komma in med anbud.

Väsjön är ett av Sollentunas största och mest prioriterade stadsutvecklingsområden för nya bostäder. Redan idag har de flyttat in många barnfamiljer.

Den planerade förskolan ska drivas i fristående regi. Kommunen kommer att upplåta marken med tomträtt. Målet är att förskolan ska vara inflyttningsklar senast i början av 2023.

– Jag är glad över att vi fortsätter framåt i arbetet med att etablera en ny förskola i Södersätra. Det är viktigt att vi kan erbjuda de vårdnadshavare som har valt att bosätta sig i natursköna Väsjön närheten till en förskola. En bra förskola i närområdet kan förenkla vårdnadshavares livpussel markant, säger Soley Aksöz Lithborn (M), ordförande i utbildningsnämnden.

Den blivande förskoletomten ägs idag av kommunen och är belägen mitt i småhusområdet Södersätra som är en del av Väsjön. På tomten finns en tillfällig lekplats invigd 2021.

Utöver förskolan i Södersätra planeras i Väsjön för Väsjöskolanm en förskola och skola i kommunal regi. För att möta efterfrågan på skolplatser är målsättningen är att verksamheten i Väsjöskolan ska komma igång i samband med den att den andra etappen av bostäder vid Väsjö torg byggs ut. Enligt planering sker den utbyggnaden preliminärt från år 2024.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>