Framtidens fordon visas upp på Tekniska museet
Hem EFTER PLUGGET Framtidens fordon visas upp på Tekniska museet

Framtidens fordon visas upp på Tekniska museet

Publicerat av: Redaktionen

Efter en historisk återblick med återstart av Sveriges första bil skiftar nu fokus mot framtidens hållbara transporter.

Utanför Tekniska museet visas i veckan både små smarta elbilar, bränslecellsdrivna fordon och en vätgasgenerator upp.

Den som vill kan också följa med på en provtur med bussen vars enda avgaser är luft och vatten, eller se när Nils van der Poel och Peter Ojala provkör ett nytt mobilitetsfordon.

Tillsammans med Toyota kan Tekniska museets besökare i veckan uppleva exempel på hållbar innovation inom mobilitet i anslutning till utställningen Zero City. Med en bränslecellsdriven buss, bilar och radiostyrda vrålåk som alla tankas med vätgas har alla chansen att uppleva och lära sig mer om tekniken. En av veckans höjdpunkter är helgens inspirationsföreläsningar.

Toyotaveckan sammanfattat

Framtidens fordon visas upp på Tekniska museet

I veckan kan du provköra en bränslecellsdriven radiostyrd bil och andra fordon på Tekniska

8 – 9 juni

Provkör några av Toyotas banbrytande fordon som Toyota Mirai, Toyota iRoad och mobilitetsfordonet Genny. Under dagen kommer det även finnas demonstrationer av radiostyrda vätgasdrivna bränslecellsbilar. Även demonstrationsturer på Djurgården erbjuds med Toyotas smarta vätgasbuss.

11-12 juni

Toyotveckan avslutas med en familjehelg som under lördagen bjuder på inspirationsföreläsning med Nils van der Poel och Peter Ojala. Besökare kan även se när Peter och Nils provkör Toyota iRoad och Genny. Fordonen finns kvar på Tekniska under söndagen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>