Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA Förlaget som vill skänka sagopåsar om vänskap till Sveriges förskolar

Förlaget som vill skänka sagopåsar om vänskap till Sveriges förskolar

Publicerat av: Redaktionen

Ebba Omarsson, grundare av Smultron Förlag och författare till Pirre & vänner berättar att projektet ”en sagopåse full av vänskap” går ut på att skänka 300 sagopåsar full av vänskap till förskolor utspritt i landet.

På Smultron Förlag pågår för fullt just nu projektet ”en sagopåse full av vänskap”.

Förlaget som vill skänka sagopåsar om vänskap till Sveriges förskolar

Pirre & vänner

I varje sagopåse finns en bok, en sagomatta, rekvisita och bokens karaktärer.

Tanken är att pedagogerna tillsammans med barnen ska leka fram hur man är en bra kompis och att allas lika värde, vilket är grundbudskapet i boken.
Tillsammans med sagopåsen medföljer även pedagogisk handledning.

Materialet är framtaget utifrån förskolans läroplan i samarbete med Marie Linander, förskolepedagog och Montessoripedagog.

För att kunna verkställa detta projekt går förlaget via crowdfoundingsiten Kickstarter, en internetplattform som samlar medel till olika projekt.

Sista dagen för att vara med att bidra är 3 mars – 2018.

Pirre & vänners ideologi:

Idag mobbas över 60 000 barn årligen i Sverige.
Vi tycker att inga barn ska behöva leva i otrygghet.

Vi vill bryta de normer som idag ligger till grund för mobbning och utanförskap.

Ebba:

– Vi vill lära/visa barn hur man är en bra kompis genom att skapa spännande sagor i en färgglad och rolig miljö även för de minsta. Sagorna på isen speglar vardagssituationer som barn lätt kan relatera till och lära sig av. Hur man delar med sig, att alla får vara med, att alla är bra på olika sätt och att olikheter i ett kompisgäng är en styrka, är några exempel på teman vi behandlat. Temat är ändlöst och viktigt! Vi vill påminna barnen om detta gång på gång med Pirre och hans vänner så det blir en självklarhet att vara snäll mot varandra både som barn och senare som vuxen.
Därför vill vi genomföra detta välgörenhetsprojekt.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>