Hem SKOLNIVÅGRUNDSKOLA Lärare från Östbergaskolan är vinnare av Pennsvärdet 2018

Lärare från Östbergaskolan är vinnare av Pennsvärdet 2018

Publicerat av: Redaktionen

I hård konkurrens vann läraren Jenny Söderhjelm Larsson priset Pennsvärdet för sitt arbete med att främja elevernas språkutveckling och kreativitet.

Priset delas ut den 9 maj av statsminister Stefan Löfven.

Lärare från Östbergaskolan är vinnare av Pennsvärdet 2018 2

Vinnare av Pennsvärdet 2018: Läraren Jenny Söderhjelm Larsson, Östbergaskolan, Stockholms stad.

– Jag är oerhört glad och stolt över att ha tilldelats Pennsvärdet. Det är fantastiskt att mitt arbete med fokus på läsning, bokdiskussioner och övrigt språkutvecklande arbete har uppmärksammats. På Östbergaskolan samarbetar vi alla för att skapa en god lärmiljö för våra elever, det är därför extra kul att jag som en av pedagogerna på skolan har tilldelats priset, säger Jenny.

På Östbergaskolan har över 90 procent av eleverna annat modersmål än svenska. Och på skolan talas 28-30 olika modersmål. Rektor Bassem Jerbi är förstås stolt och säger så här om prisutmärkelsen:

– Jätteroligt! Jenny Söderhjelm Larsson är lärare i själen! Det märks i hennes brinnande engagemang. Att ta emot priset är ett ”kvitto” på vårt språkutvecklande arbete som Jenny gått i bräschen för. Det är jätteroligt att vår lilla skola har så mycket kompetens och kapacitet!

Juryns motivering:
Jenny Söderhjelm Larsson imponerar med sin uppfinningsrikedom, drivkraft och förmåga att bjuda in sina elever och kollegor till ett livslångt lärande. Genom att kombinera ledarskap, frihet och kreativitet har hon skapat en språkutvecklande miljö i hela skolan som kommer alla till gagn, såväl barn som vuxna. Hon utmanar och inspirerar sina elever till att upptäcka och utveckla sitt språk och hitta glädje i dess komplexitet. Jenny är en sann förebild som värnar om varje barns individuella engagemang och på så sätt lyfter hela klassrummet.

Berättarministeriets pris
Pennsvärdet tilldelas en lärare som i en nyskapande och framåtlutad anda, genom en pedagogisk gärning främjar elevernas kunskapsutveckling, kreativitet och kritiska förmåga. Lärare i socioekonomiskt utsatta områden arbetar under förutsättningar som ställer stora krav på deras professionella kompetens och engagemang.

– Pennsvärdet är vår hyllning till lärarna vars gärning vi dagligen ser prov på, och vi hoppas att priset ska stärka och inspirera andra lärare med liknande förutsättningar, säger Dilsa Demirbag-Sten, generalsekreterare för Berättarministeriet.

Berättarministeriet verkar som ett stöd för barn och lärare i områden med hög arbetslöshet i kombination med låga studieresultat.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>