Hem EFTER PLUGGET Gleerups författare, Åsa Brorsson och Tove Phillips, pristagare av Lärkan 2017

Gleerups författare, Åsa Brorsson och Tove Phillips, pristagare av Lärkan 2017

Publicerat av: Redaktionen

Nu tillkännages årets vinnare av läromedelsförfattarpriset Lärkan 2017.

Gleerups författare Åsa Brorsson och Tove Phillips tilldelas var sitt Lärkanpris i kategorierna Lågstadium respektive Gymnasium.

Priset kommer att delas ut på Skolforum den 30 oktober.

Gleerups författare, Åsa Brorsson och Tove Phillips, pristagare av Lärkan 2017Åsa Brorsson är författare till ett av de mest använda och omtyckta läromedlen i matematik på lågstadiet; Prima matematik.

Hon arbetar som lärare, är matematikutvecklare, handledare inom Mattelyftet och dessutom föreläser hon och skriver artiklar inom ämnet.

Just nu håller Åsa på att ta fram ett helt nytt material: Mondo matematik för F-6, som har fått ett mycket positivt mottagande bland lärarna.

Brinner för att känna glädje i matematiken

– Det är verkligen roligt att bli uppmärksammad som läromedelsförfattare! Jag brinner för alla elevers möjligheter att utveckla sina matematikkunskaper och känna glädjen i matematiken.

Läraren har en oerhört viktig roll i arbetet med eleverna men ett bra läromedel kan ge struktur, inspiration och didaktiskt stöd. Jag hoppas kunna förmedla detta och dela med mig av konkreta tips och metoder för ett varierat arbetssätt, säger Åsa Brorsson.

Vardagsnära och rolig matematik

I sina läromedel förmedlar Åsa Brorsson väl underbyggda kunskaper på ett tydligt och konkret sätt. Hon har en förmåga att skriva läromedel som gör matematiken vardagsnära och rolig och som både lärare och elever tycker om att arbeta med.

Barn- och fritidsprogrammet uppmärksammas

Tove Phillips är en tongivande författare för Barn- och fritidsprogrammet, med ett stort antal läromedel som blivit mycket populära.

– Det känns jättekul att Barn- och fritidsprogrammets fantastiska kurser får utrymme och uppmärksamhet – speciellt nu när vi har arbetat fram nya, uppdaterade utgåvor av de fem grundläggande kursböckerna, säger Tove Phillips.

Digitala möjligheter som naturligt inslag

Bredd, kvalitet, helhetsgrepp och nära kontakt med lärare är Tove Phillips signum. Hennes läromedel är mycket omtyckta av både elever och lärare som uppskattar hennes förmåga att skriva initierat och kunnigt om många olika ämnen. Tove Phillips använder dagens digitala möjligheter som ett naturligt inslag i sina läromedel och missar aldrig en chans att utnyttja tekniken för att underlätta och variera inlärningen för eleverna.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>