Wisdome Malmö öppnar en ny visualiseringsarena på Malmö museum
Hem EFTER PLUGGET Wisdome Malmö öppnar en ny visualiseringsarena på Malmö museum

Wisdome Malmö öppnar en ny visualiseringsarena på Malmö museum

Publicerat av: Redaktionen

Helgen den 22–23 april ställer Malmö museum till med ett stort vetenskapskalas för att fira öppningen av Wisdome Malmö.

Visualiseringsarenan som består av dombiograf och digitala lärmiljöer ska väcka nyfikenhet för vetenskap hos framförallt barn och unga.

Wisdome Malmö består av en 360-graders dombiograf och digitala lärmiljöer. Vetenskapliga visualiseringar skapar möjlighet att ta till sig svåra och komplexa frågor på ett roligt och spännande sätt. Med hjälp av visualiseringsteknik i framkant ska Wisdome Malmö väcka nyfikenhet för vetenskap och framtidens utmaningar.

Wisdome Malmö öppnar en ny visualiseringsarena på Malmö museum– Wisdome Malmö ger oss en enastående möjlighet att fortsätta utveckla museet som en stark samhällsaktör och attraktiv mötesplats. I den nya visualiseringsarenan kan vi levandegöra och förmedla vårt natur- och kulturarv på nya sätt och göra världen, forskningen och samhällsutvecklingen mer begriplig, säger Biljana Topalova Casadiego, chef på Malmö museum.

Helgen den 22–23 april ställer museet till med ett stort vetenskapskalas för att fira att Wisdome Malmö öppnar för allmänheten.

Kalaset som hålls på Teknikens och Sjöfartens hus bjuder på många spännande aktiviteter. Besökarna kan bland annat vandra på planeten Mars och gå i astronautskola, besöka Arkimedes badrum i VR, programmera robotar eller slappa i havssagohörnan.

När Wisdome Malmö öppnar kommer det bli en plattform för att arbeta med vetenskapliga visualiseringar på olika sätt. Det kan handla om allt från att visa upp forskning, testa ny spelteknik och locka unga Malmöbor till näringslivet eller att studera vidare. Visualiseringsarenan ska fungera som en mötesplats där akademin, den offentliga sektorn och näringslive ska kunna möta museibesökare och Malmöbor.

På torsdagskvällar och helger kommer museet hålla visningar med vetenskapsteman i dombiografen. Till en början kommer museet visa Making Magic, en domfilm om hur man gör specialeffekter i film och datorspel samt Stort som tar oss med på en resa från jorden och vårt solsystem ända ut till universums yttersta gräns och Big Bang.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>