Hem Debatt Helene Hellmark Knutsson träffar parterna inom nationell samling för läraryrket och diskuterar Lärarlönelyftet

Helene Hellmark Knutsson träffar parterna inom nationell samling för läraryrket och diskuterar Lärarlönelyftet

Publicerat av: Redaktionen

I dag, torsdag 23 mars, har Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, bjudit in representanter för Lärarnas Riksförbund, Lärarförbundet, Sveriges Kommuner och Landsting, Friskolornas Riksförbund och Almega för att tala om den fortsatta implementeringen av regeringens satsning Lärarlönelyftet.

Nyligen presenterade Skolverket en uppföljning över hur höstens pengar till Lärarlönelyftet har fördelats.

Helene Hellmark Knutsson träffar parterna inom nationell samling för läraryrket och diskuterar Lärarlönelyftet

Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning

Under perioden 1 juli till 31 december 2016 delade Skolverket ut nästan 1,4 miljarder kronor vilket är 90 procent av höstens anslag. Med anledning av detta bjuder Helene Hellmark Knutsson nu in parterna inom nationell samling för läraryrket, som var med och tog fram kriterierna för Lärarlönelyftet, för att fortsätta samtalen om implementeringen. Samtalen kommer att tjäna som inspel i regeringens fortsatta arbete med den nationella samlingen för läraryrket.

– Regeringen satsar tre miljarder kronor per år för att höja lärarlönerna och vända kunskapsresultaten i den svenska skolan. Tack vare Lärarlönelyftet har 65 000 lärare och pedagoger fått en löneökning på flera tusen kronor i plånboken varje månad. Det gläder mig att så många redan har fått ta del av den här satsningen, säger Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>