Hem SkolNivåGrundskola Friends paket mot nätmobbning blir gratis för skånska skolor

Friends paket mot nätmobbning blir gratis för skånska skolor

Publicerat av: Redaktionen

Var tredje tjej och kille i åldern 10-16 har utsatts för någon form av kränkning på nätet senaste året.

Bara hälften talar med sina föräldrar om det.

Som en del i kampen mot mobbning ger nu Sparbanken Skånes ägarstiftelser skolor möjlighet att utan kostnad genomföra utbildningspaketet Schysst på nätet i samarbete med organisationen Friends.

Friends paket mot nätmobbning blir gratis för skånska skolor

Nomie Gustafsson – Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta, Maria Wallinius – Sparbanken Skåne, Magnus Månsson – Sparbanksstiftelsen Finn, Erik Thordin – Friends och Östen Gunnarsson – Sparbanksstiftelsen 1826.

Totalt har Sparbanksstiftelsen Finn, Sparbanksstiftelsen 1826 och Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta satt av 1,5 miljoner kronor för att mellanstadieskolor i Sparbanken Skånes verksamhetsområde ska kunna genomföra Schysst på nätet i samarbete med Friends. En symbolisk värdecheck överlämnades i Lund på torsdagen.

– Mobbning är inget som försvinner av sig själv utan något som skola, vårdnadshavare och elever måste motarbeta aktivt.

Vi är otroligt glada över det här initiativet från Sparbanken Skånes ägarstiftelser som ger möjlighet att effektivt arbeta förebyggande mot kränkningar på nätet, säger Erik Thordin, regionansvarig på den icke-vinstdrivande organisationen Friends.

I utbildningspaketet ingår en personalutbildning, en föräldrakväll och elevföreställningen Gilla mig som handlar om ett bråk på nätet på en helt vanlig skola i en helt vanlig småstad. Syftet är att ge praktiska verktyg för att kunna skapa ett schysstare klimat i exempelvis sociala medier.

– Nätmobbning är ett mycket viktigt och tyvärr alltför aktuellt ämne. Denna satsning ligger helt i linje med vad vi aktivt vill stödja och vi är stolta över samarbetet med stiftelsen Friends, säger Magnus Månsson, VD för Sparbanksstiftelsen Finn, en av ägarna till Sparbanken Skåne.

Sparbanken Skånes tre ägarstiftelser ser till att delar av bankens vinst går tillbaka till samhället i form av stipendier, stöd och projekt. Bara under 2016 återinvesterade stiftelserna 60 miljoner kronor i den lokala samhällsutvecklingen.

Inbjudan till mellanstadieskolorna om att genomföra Schysst på nätet går ut via e-post. Anmälan görs på sparbankenskane.se/friends

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>