Hem Efter plugget SETT SYD – mötesplatsen för det moderna och innovativa lärandet kommer åter till Malmö

SETT SYD – mötesplatsen för det moderna och innovativa lärandet kommer åter till Malmö

Publicerat av: Redaktionen

För andra året i rad arrangeras Skandinaviens största mässa och konferens inom det moderna och innovativa lärandet på Malmömässan den 1-2 november.

Ett brett konferensprogram med fokus på kompetensutveckling och inspiration kring den pedagogiska utvecklingen står i fokus.

Axplock ur programmet;

Stå upp för varje barns rätt till sitt eget sätt
Linda Linder, förskollärare, lärare, föreläsare, författare
I förskolan finns många starkt levande normer om hur barn får lov att vara och agera. Ofta pratar vi om att olikheter är värdefulla men innebära det i den dagliga verksamheten.

Framtid, omvärld och den digitala revolutionen

SETT SYD – mötesplatsen för det moderna och innovativa lärandet kommer åter till Malmö

Lina Axelsson Kihlbom, grundskolechef för Haninge kommun, föreläser om skolutveckling på SETT SYD.

Andreas Ekström, kulturjournalist på Sydsvenskan
En hisnande föreläsning med Andreas Ekström som kommer att prata om den digitala revolutionen. Hans perspektiv är samhället och människorna i det. Hur blir det med framtidens kultur, samhälle, ekonomi och de samhällsförändrande fenomen som kommer beröra såväl det offentliga som våra privatliv?

Våga leda skolan
Lina Axelsson Kihlbom, grundskolechef för Haninge kommun
Mellan de stora politiska frågorna och de klassrumsnära lärarfrågorna finns det helt avgörande frågan om hur skolan organiseras, leds och utvecklar sina resultat. Lina presenterar hur prognosen och prognoskluster kan vara ett framgångsrikt sätt att arbeta med skolutveckling.

Att skapa arbetsro i livliga klasser
Dennis Winqvist, lärare på Hasslarödskolan i Osby
Känna trygghet, vara med i en gemenskap, veta att ingen kommer skratta åt en eller att inte bli lämnad ensam. Det låter som en självklarhet för alla elever i en svensk skola, men hur går det egentligen?

SETT startade i Stockholm för fem år sedan och finns i Malmö under namnet SETT Syd sedan förra hösten. Fokus ligger på inspiration och innovativt lärande, och den riktar sig till lärare i grundskola, gymnasieskola, förskola och fritidshem samt speciallärare och specialpedagoger. På mässgolvet finns ett 80-tal utställare som tex.leverantörer av digitala verktyg och moderna fysiska lärmiljöer.

SETT SYD arrangeras av RAU och Easyfairs i samarbete med Lärarförbundet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>