Vinnarna av Cedergrenska Draknästet 2023
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Vinnarna av Cedergrenska Draknästet 2023

Vinnarna av Cedergrenska Draknästet 2023

Publicerat av: Redaktionen

Torsdag 9 mars arrangerades Cedergrenskas första Draknäste på Cedergrenska Tornet där UF-företag från koncernens gymnasieskolor pitchade sina affärsidéer för en jury med Drakar.

Juryn bestod av Lars-Åke Bokenberger, styrelseordförande Wallenstam, Anders Karlsson, VD Hygiene of Sweden, Lotta Smith, VD Cedergrenska och Cecilia Dellham, VD Stockholm Exakt, som hade ett tufft jobb att kora vinnarna i tävlingens två kategorier; Årets Hållbara UF-företag och Årets UF-företag.

Vinnarna av Cedergrenska Draknästet 2023Efter imponerande pitchar och enskilda intervjuer med juryn stod det till slut klart att det var två företag från Växjö Fria Gymnasium som tog hem vinsten i båda kategorierna. Vinnare av Årets Hållbara UF-företagvar TuGo UF som tillverkat tuggummiförpackningar med ett tvålocks-koncept där man kan lägga det använda tuggummit i stället för att kasta det på marken. Vinnare av Årets UF-företag var Fund UF som hjälper klasser, lag och föreningar att samla pengar till kassan genom att sälja miljövänliga och lättsålda produkter.

Under evenemanget fick UF-företagen också visa upp sina produkter på en minimässa samtidigt som de knöt kontakter med elever från andra gymnasieskolor.

En inspirerande dag med otroliga insatser från alla UF-företagen!

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>