Hem FORSKNING Internationella ansökningar till SLU ökar med 25 procent

Internationella ansökningar till SLU ökar med 25 procent

Publicerat av: Redaktionen

​Antalet internationella studenter som söker något av de internationella mastersprogrammen vid SLU har ökat med 25 procent jämfört med 2019.

Det visar siffror från SLU:s internationella ansökningsomgång.

Internationella ansökningar till SLU ökar med 25 procent

Studier pågår vid SLU. Fotograf: Mark Harris

Internationella förstahandssökanden, det vill säga studenter som söker till någon av SLU:s engelskspråkiga masterutbildningar som sitt första val, har ökat med hela 30 procent jämfört med 2019.

De mest populära masterutbildningarna bland internationella studenter är programmet agrar ekonomi och företagsledning med 389 sökande jämfört med 273 sökanden 2019. På andra plats hamnar programmet för husdjursvetenskap med 258 sökanden jämfört med 175 sökanden 2019.

– Vi satsar på att öka intresset för våra internationella utbildningar och självklart är det glädjande att se att det går i rätt riktning, säger Ylva Hillbur, vicerektor SLU.

– Det känns hoppfullt att vi ser en så stor ökning av antalet sökande till våra utbildningar. Fler studenter med SLU:s unika kompetens behövs i världen för att möta de utmaningar vi står inför, säger Maria Orvehed, avdelningschef utbildningsavdelningen SLU.

Antalet sökanden är inte detsamma som antalet studenter som i slutänden har möjligheten att flytta till Sverige och påbörja utbildningen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>