Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA Konferens om forskning för lärare, av och med lärare

Konferens om forskning för lärare, av och med lärare

Publicerat av: Redaktionen

Lärarnas forskningskonferens kommer till Nacka gymnasium – 31/10-2017. 

350 lärare från hela Storstockholm kommer till Nacka gymnasium för att ta del av forskning som gjorts för att utveckla undervisningen.

Konferensen ger en direkt återkoppling till verksamma lärare – de som gör skillnad på riktigt. Här får de diskutera och reflektera över forskning som visar hur små och stora förändringar i undervisning gör skillnad för elevernas lärande.

Konferens om forskning för lärare, av och med lärare

Konferensinnehållet täcker olika skolämnen och de över 50 studierna som presenteras har genomförts på förskolor, grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning. Förutom presentationerna bjuds på två keynote-föreläsningar med Martin Stolare och Maria Andrée.

Einar Fransson, Produktionsdirektör för Nackas kommunala skolor och förskolor säger ”Jag är stolt och glad över att konferensen äger rum i Nacka i år och hälsar alla välkomna till en dag av kunskapsdelning om undervisningsskicklighet.”

Lärarnas forskningskonferens arrangeras av Stockholm Teaching & Learning Studies.

Läs mer och se hela det spännande programmet här:

http://pedagog.stockholm.se/stockholm-teaching-and-learning-studies/lararnas-forskningskonferens-2017/

Om Stockholm Teaching and learning studies
Stockholm Teaching & Learning Studies (STLS) är en plattform för undervisningsutvecklande ämnesdidaktisk forskning. STLS syfte är att initiera, stödja och sprida forsknings- och utvecklingsprojekt som rör ämnesdidaktiska frågor och problem som uppstår i klassrummet. Projekten koordineras och bedrivs i ämnesdidaktiska nätverk. STLS är ett samarbete mellan skolhuvudmän i Stockholms län och Stockholms universitet.

Nackas kommunala skolor är en produktionsenhet inom Nacka kommun och är huvudman för alla kommunala förskolor och skolor i Nacka.

I Nackas kommunala förskolor och skolor ska alla barn och ungdomar känna sig trygga och undervisningen ska anpassas till de individuella förutsättningarna. Vår målsättning är att ta fram den maximala potentialen hos varje elev.

Vi är en av de främsta skolkommunerna som når goda resultat tack vare våra fantastiska medarbetare som vågar arbeta på nya sätt. Genom ny och beprövad pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi använder moderna tekniska hjälpmedel och fokuserar på att utveckla pedagogiken och metodiken för att stödja lärande.

Inom Nackas kommunala skolor finns all utbildning från förskola till skola och gymnasium. Nackas kommunala skolor består av förskola, förskoleklass, fritidshem, grundskola, gymnasieskola och barn och elevhälsan som drivs i kommunal regi.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>