Hem EVENT The City is your Campus – Uppsala välkomnar nya studenter

The City is your Campus – Uppsala välkomnar nya studenter

Publicerat av: Redaktionen

Det återkommande evenemanget Student Uppsala arrangeras i år i samband med Uppsala universitets välkomstdag i Universitetsparken den 25 augusti.

Nytt för i år är att man satsat på en campus-känsla med olika happenings och tävlingar och har bland annat bjudit in Viktor Frisk som evenemangsvärd och tävlingsledare.

The City is your Campus – Uppsala välkomnar nya studenter

Årets evenemang sker i Universitetsparken den 25 augusti. (bild från 2015) Foto Ana Vera Burin Batarra

– Genom att i tidigt skede visa de nya studenterna vad Uppsala har att erbjuda och visa på möjligheter hoppas vi att fler stannar kvar efter att de avslutat sina utbildningar.

Att behålla kompetens och innovationskraft är nödvändigt för Uppsalas utveckling, säger Marlene Burwick (S), kommunstyrelsens ordförande.

Varje hösttermin startar ca 10 000 nationella och internationella studenter en utbildning på något av stadens universitet.

Student Uppsala är ett projekt på initiativ av Uppsala kommun som tillsammans med universiteten samt delar av förenings- och näringslivet vill visa vad Uppsala har att erbjuda utanför det traditionella studentlivet.

– Under Student Uppsala presenterar vi delar av det kultur- och idrottsutbud, fritidsaktiviteter, arbetsmöjligheter och allt annat relevant som finns att ta del av här. Det är ett bra tillfälle även för närings- och föreningslivet att välkomna studenterna hit och ge dem ett gott första intryck av Uppsala som hemstad, inte bara som studentstad, säger Malin Lejskog projektledare på Destination Uppsala AB.

Årets Student Uppsala är byggt på campus-känsla på evenemangsområdet med ett flertal happenings och tävlingar med fantastiska priser. Viktor Frisk, bloggare, inspiratör och författare, medverkar som evenemangs- och tävlingsvärd. Han delar också med sig av sina erfarenheter av ADHD och hur man lyckas vända en diagnos till en superkraft.

Student Uppsala genomförs för sjätte året i rad som en långsiktig strategisk satsning för att välkomna nya studenter till Uppsala och presentera utbudet i deras nya hemstad. Det är ett kostnadsfritt evenemang för studenter över 18 år. Student Uppsala har fått diplomeringen ”Miljömärkt event” av stiftelsen Håll Sverige Rent. Mer information finns på www.studentuppsala.se.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>