Teach for Sweden öppnar ansökan till ledarskapsprogrammet
Hem EFTER PLUGGET Teach for Sweden (TFS) öppnar ansökan till ledarskapsprogrammet

Teach for Sweden (TFS) öppnar ansökan till ledarskapsprogrammet

Publicerat av: Redaktionen

Måndag 1 november öppnar Teach for Sweden (TFS) ansökan till ledarskapsprogrammet.

 Organisationen rekryterar akademiker som utbildas till lärare och arbetar på Sveriges mest utsatta skolor.

På det sättet verkar TFS för en likvärdig skola genom ledarskap i klassrummen utifrån övertygelsen att alla barn kan.

Teach for Sweden öppnar ansökan till ledarskapsprogrammet

Sommar 2021 började 48 modiga deltagare i Teach for Swedens ledarskapsprogram sina nya jobb som högstadielärare på skolor runt om i Sverige.

Under programmets två år arbetar deltagarna som lärare på en högstadieskola med stort behov av skickliga ledare. Samtidigt som de får full lön läser de in en lärarexamen på distans och får löpande personlig ledarutveckling. Efter programmet erhåller deltagarna lärarlegitimation.

Förra året var pressen på ansökan högt: Av 500 sökande blev 48 modiga ledare utvalda som i somras började sina nya jobb som högstadielärare. Totalt har Teach for Sweden utbildat över 360 ledare i programmet sedan starten 2013.

För att kunna gå programmet krävs det minst 90 hp i matematik, teknik, fysik, biologi, kemi, svenska, engelska eller spanska. Studierna ska även ha inkluderat ett självständigt arbete på minst 15 hp. Urvalsprocessen bygger utöver det på olika kompetenser som är avgörande för att kunna göra skillnad; självinsikt, målmedvetenhet, lösningsfokus, social kompetens och struktur.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>