Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Lärande i Sverige startar ny gymnasieutbildning tillsammans med Great Security för en säkrare vardag

Lärande i Sverige startar ny gymnasieutbildning tillsammans med Great Security för en säkrare vardag

Publicerat av: Redaktionen

Den snabba teknik- och digitaliseringstakten i samhället hjälper oss i vår vardag med olika typer av nätverks- och datorstyrda hjälpmedel.

Samtidigt ökar sårbarheten med nya sätt att ta sig in i system och fysiska miljöer.

Därmed ökar kraven på bra säkerhet och övervakning i passersystem, brand- och inbrottslarm och trygghetskameror, som är viktiga delar av den växande säkerhetsbranschen.

Lärande i Sverige startar ny gymnasieutbildning tillsammans med Great Security för en säkrare vardag

Denna efterfrågan är en av flera anledningar till att hela säkerhetsbranschen växer och behovet av säkerhetstekniker ökar.

För att möta upp detta behov startar Lärande i Sverige via Realgymnasiet en ny gymnasieutbildning tillsammans med säkerhetsföretaget Great Security, med start hösten 2020 i Linköping. Utbildningen ger 6 månader jobbgaranti hos Great Security för de elever som fullföljer utbildningen.

-Vi fortsätter vår strategi att tillsammans utveckla och genomföra utbildningar som möter uttalade behov i svenska tillväxtbranscher.

Det känns väldigt bra att starta en utbildning i samarbete med Great Security. Gemensamt har vi bästa tänkbara förutsättningar att ge våra elever exakt den kompetens som efterfrågas, säger Agneta Janfalk, VD för Lärande i Sverige.

Great Security Säkerhetstekniker är en lärlingsutbildning.

Eleverna går El- och energiprogrammet där de under första året läser ett skolförlagt basår. I årkurs 2 och 3 går sedan eleverna ut i bransch där de fortsätter som lärlingar för att bli Säkerhetstekniker. Utbildningen är en bred utbildning där eleverna läser fyra specialinriktade kurser; brandlarm, inbrottslarm, inpasseringssystem och kamera-system för att kunna bli säkerhetstekniker.

-Säkerhetsbranschen växer och det är viktigt för oss att se att det finns en relevant utbildning som kan leda till fler passionerade medarbetare hos oss på Great Security. Därför är vi stolta över att vi på Great Security tillsammans med Realgymnasiet startar en utbildning för att utbilda ungdomar i den senaste teknologin inom säkerhet, säger Fredric Öjebrandt, grundare, Great Security.

Efter examen kan eleverna bland annat jobba med planering, installation och service av olika typer av säkerhetssystem.

– Vår bedömning är att det finns ett stort intresse för yrket Säkerhetstekniker. Samtidigt finns det ett stort behov av kompetens i branschen. Det ger väldigt goda förutsättningar när vi nu lanserar vår nya lärlingsutbildning inom El- och energiprogrammet, Great Security Säkerhetstekniker, avslutar Agneta Janfalk, VD för Lärande i Sverige

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>