Hem NYHETER Kritiskt tänkande och livslångt lärande är tema på årets All Digital Week.

Kritiskt tänkande och livslångt lärande är tema på årets All Digital Week.

Publicerat av: Redaktionen

19 till 25 mars 2018 arrangeras All Digital Week, som är det nya namnet på Get Online Week.

En europeisk kampanjvecka för att öka den digitala delaktigheten.

Kritiskt tänkande och livslångt lärande är tema på årets All Digital Week.

Som en del i digitalnätverket Digidel är Helsingborgs bibliotek med på det digitala tåget. De två teman som genomsyrar årets kampanjvecka är kritiskt tänkande och livslångt lärande.
All Digital Week pågår i hela Europa samtidigt.

Ett sätt att få många aktörer, på många fronter i många länder att utveckla människors digitala färdigheter. Egentligen med ett övergripande syfte, att vara redo för den digitalorienterade samhällsapparaten.
Kritiskt tänkande handlar om att bygga förtroende för teknik genom att utveckla kritiskt tänkande och mediekunskap.

Det kan rent konkret handla om att bli medveten om och bekämpa falska nyheter, hatiska budskap och missbruk av sociala medier.
Att utveckla ett livslångt lärande betyder att man ska utveckla sina digitala färdigheter så man är redo för samhällets förändringar. Konkret innebär ju det att lära sig de verktyg och strukturer som redan finns som nycklar i vårt samhälle idag. Samtidigt handlar det om att öppna och förbereda sina sinnen för vad som kommer imorgon.
På Helsingborgs bibliotek kan besökare bland annat ta del av Teknik-drop-in, föreläsning i fake news, och digitala faror.

Läs mer om All digital week

Se Helsingborgs biblioteks fullständiga program

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>