Helsingborgshem välkomnar 119 nya studenter
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Helsingborgshem välkomnar nu 119 nya studenter

Helsingborgshem välkomnar nu 119 nya studenter

Publicerat av: Redaktionen

Under sommaren brukar cirka 25 procent av Helsingborgshems totalt 442 studentlägenheter bli tillgängliga att söka för nya studenter.

Vid det första släppet den 13 juli publicerades 77 lägenheter som hyrdes ut på mindre än två timmar.

Vid det andra släppet den 28 juli erbjöds 42 lägenheter, och inom några dagar var samtliga bokade.

De lediga studentlägenheterna hyrs ut enligt principen först till kvarn.

Helsingborgshem välkomnar 119 nya studenter– Det är alltid svårt att veta hur stor efterfrågan är. Eftersom det tog ett par dagar innan alla lägenheter var bokade i andra släppet tolkar vi det som att vi möter efterfrågan. Det känns bra att vi kan erbjuda bostad till de studenter som har sökt boende hos oss, säger Marcus Hulten, kvartersansvarig.

Det är alltid en speciell känsla att välkomna nya studenter som ska börja på en efterlängtad utbildning, fortsätter Marcus Hulten.

För många är det första boendet sedan man flyttat hemifrån.

– För att skapa gemenskap och bidra till en bra start bjuder vi alla våra studenter till en kick-off med grillning. Det är ett tillfälle att lära känna andra studenter, träffa oss som jobbar i området och medarbetare från vår Trygghetsjour. Det brukar bli en trevlig eftermiddag, avslutar Marcus Hulten.

Fakta om Helsingborgshems studentboende:
Totalt 442 studentbostäder i tre områden i Helsingborg. På söder finns totalt 300 studentlägenheter; 160 på Furutorpsgatans studentboende och 140 på Bryggaregatan. På Östra Vallgatan på Olympia finns 123 studentlägenheter och på Närlundavägen finns 19 studentlägenheter.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>