Hem NYHETER Internetmuseum öppnar utställning för barn

Internetmuseum öppnar utställning för barn

Publicerat av: Redaktionen

Varför finns internet? Vilka uppfann det? Och hur gick det till? 

Det är inte många som kan besvara de frågorna, vare sig barn eller vuxna. Nu öppnar Internetmuseum en utställning för barn.

Internetmuseum öppnar utställning för barnVi tycker att internet är världens bästa uppfinning. Ändå är det inte många som kan så mycket om nätet, fastän nyfikenheten är stor. Nu öppnar Internetmuseum för barn, som är en utställning där internets historia förklaras på ett lite lättare (men inte tråkigare!) sätt.

– Utställningen är anpassad för mellanstadieelever, och passar utmärkt som underlag för en lektion om internet i skolan. Men vi tror även att en och annan vuxen kommer att vara intresserade att lära sig mer om nätet, säger Jörgen Löwenfeldt, verksamhetsansvarig på Internetmuseum.

Utställningen utgår från frågor: Om du undrar vem som bestämmer över internet, eller varför internet heter internet eller kanske vem som var förste svensk på nätet? Då har du kommit rätt. Alla frågor har fått ett svar, som placerats ut på tidslinjen.

Serietidning och diplom För den som vill veta ännu mer finns även en hel serietidning om internets historia , skapad av illustratören Jesper Wallerborg utifrån en text från Internetmuseum. Utställningen rymmer också en film från IIS om hur internet funkar.

Efter besöket får besökaren chans på ett fint diplom. Men då krävs förstås alla rätt på Internetmuseums quiz (alla svaren finns i tidslinjen).

Både quizet och utställningen har testkörts på en skolklass med gott betyg!

Besök utställningen här

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>