Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA Poly och Glutt sprider vårkänslor till förskolor runt om i landet

Poly och Glutt sprider vårkänslor till förskolor runt om i landet

Publicerat av: Redaktionen

Det har nästan blivit en tradition att Poly och Glutt, karaktärerna bakom den digitala bilderbokstjänsten Polyglutt, skickar ut temaböcker till tusentals förskolor runt om i Sverige.

”Inom förskolan är det tacksamt att arbeta med figurer av olika slag.

Figurerna kan barnen själva identifiera sig med, vilket leder till utvecklande samtal och tankar. Poly och Glutt möter olika årstider och samspråkar med hjälp av berättelser på många olika språk. Berättelserna är tänkta att initiera den viktiga gemenskapen man får när man läser tillsammans”, säger Malin Fogelström, författare till böckerna om Poly och Glutt.

Denna gång är det ”En bok om våren” och en fröpåse som landar hos förskolorna. Berättelsen i boken handlar om Poly och Glutt som sår frön på sin sommaräng. Efter bokstunden kan barnen själva så sina egna blommor och följa frönas utveckling när de tittar fram ur jorden.

Poly och Glutt sprider vårkänslor till förskolor runt om i landet

Polyglutt är en digital bilderbokstjänst för förskola och förskoleklass som i dagsläget innehåller över 200 böcker. Alla bilderböcker är inlästa på svenska. Många är även inlästa på upp till 10 språk och fler språk kommer inom kort.

Med våra utskick vill vi att barnen ska få lära känna Poly och Glutt lite närmare. Både de barn som redan har kommit i kontakt med dem och de som ännu inte är bekanta med karaktärerna.

Vi vill också inspirera förskolorna till ett aktivt arbete med litteratur, såväl bilderböcker, sagor, kapitel- och faktaböcker och andra texter. Det kan bidra till att uppfylla ett antal av målen i förskolans läroplan. Det mål som kanske mest självklart pekar mot litteraturen är:

”Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar intresse för bilder, texter och olika medier samt sin förmåga att använda sig av, tolka och samtala om dessa.” Lpfö 98/2016

Har ni inte fått brevet från Poly och Glutt? Fyll i formuläret så kommer det på posten!

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>