Hem Nyheter Niondeklassare i Nacka tillhör toppskiktet i landet

Niondeklassare i Nacka tillhör toppskiktet i landet

Publicerat av: Redaktionen

Nackas niondeklassare tillhör återigen de bästa i landet både vad gäller meritvärde och andel elever som nått godkänt i alla ämnen.

Nackas nior har under lång tid tillhört de tio bästa i landet.

Niondeklassare i Nacka tillhör toppskiktet i landet

I år är det mer än 9 av 10 elever som fått godkänt i alla ämnen – ett fantastiskt bra resultat!

Våra kommunala skolor i Nacka har närmare 80 % av eleverna och sammanvägda resluten mellan fristående och kommunala skolor ligger på samma nivå med 95 % godkända till gymnasiet.

Det finns tre sätt att mäta resultat för eleverna som slutar grundskolan och Nacka ligger bra till i alla tre kategorierna:

  • Meritvärdet
    Vårterminen 2017 var medelvärdet i Nacka 268,7 poäng, vilket är näst högst i landet. Genomsnittsvärdet för riket var 228,7 poäng.
  • Andel elever som nått kunskapskraven i alla ämnen
    Mer än 9 av 10 (91,1 %) Nackaelever som slutade nian våren 2018 fick godkänt i alla ämnen. En liten ökning från förra årets 89,7 %. I riket är motsvarande resultat 77,4 %.
  • Andel behöriga till gymnasieskolans yrkesprogram
    95 % av eleverna i Nacka blev behöriga till ett yrkesprogram vilket är en liten förbättring från 94 % förra året.
  • Resultatet för riket är 82,5 %

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>