Förlängt samarbete mellan Mecenat och Svensk Kollektivtrafik
Hem APPAR Förlängt samarbete mellan Mecenat och Svensk Kollektivtrafik

Förlängt samarbete mellan Mecenat och Svensk Kollektivtrafik

Publicerat av: Redaktionen

Branschorganisationen Svensk Kollektivtrafik har höjt kraven för de företag som vill lämna studentrabatt hos deras anslutna trafikbolag.

Mecenat är en av de två aktörer som har klarat de nya kraven och därmed fått uppdraget att förmedla studentreserabatterna.

Studentrabatt på regional– och lokaltrafik är mycket viktig i studenternas vardag, det är den studentrabatt som de flesta använder i princip dagligen. Det är också den som studenterna efterfrågar först på terminen då de kan spara pengar redan på väg till uppropet.

Nu har Svensk Kollektivtrafik tagit fram en tydligare specifikation för de företag som vill lämna studentrabatt och har ökat kraven. Mecenat är ett av två företag som har klarat de nya kriterierna. De kan därmed fortsätta att skicka ut Mecenatkortet med studentresesymbolen till berättigade studenter.

-Vi är mycket glada och stolta över att kunna fortsätta förse studenterna med de viktiga studentreserabatterna. Det här är ett kvitto på att Mecenat är ett väl fungerande företag som kan leva upp till de krav som en föränderlig marknad ställer. Vi är också den största aktören som kommer fortsätta att förmedla denna studentrabatt, säger Jonas Levin, VD på Mecenat AB.

Förlängt samarbete mellan Mecenat och Svensk Kollektivtrafik-Vi vet hur viktiga rabatterna på lokaltrafiken är för studenter. Studentresekonceptet innebär bland annat enhetliga regler och förenklar därför vardagen för både studenter och lokaltrafik. Vi har samarbetat med Mecenat under alla de fem åren som konceptet funnits och är glada över att resan nu fortsätter, säger Johan Wadman, VD på Svensk Kollektivtrafik.

Medverkande resebolag som ger studentrabatt när studenten visar upp ett kort med Studentresesymbolen är Blekingetrafiken, Dalatrafik, Hallandstrafiken, Länstrafiken i Kronoberg, Länstrafiken i Kalmar, Länstrafiken i Jönköping, Skånetrafiken, Västtrafik, X-trafik, Östgötatrafiken och Öresundståg.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>