Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA Lekolar och Matteklubben samarbetar för att stärka förskolans digitala kompetens

Lekolar och Matteklubben samarbetar för att stärka förskolans digitala kompetens

Publicerat av: Redaktionen

Tillsammans med Lekolar lanserar grundarna av Matteklubben, Annika Faxander och Marie Eneqvist, IT-klubben Förskola, en kunskapsklubb för barn i förskoleåldern.

Målet är att ge pedagogerna kompetensutveckling inom IT och digitalisering.

Lekolar och Matteklubben samarbetar för att stärka förskolans digitala kompetens

Konceptet IT-klubben Förskola innebär att pedagogerna erbjuds workshop, lärarhandledning och produkter som gör att de lätt kommer igång med undervisningen på sin förskola.

– I vårt sortiment finns ett stort utbud riktigt bra digitala verktyg för både skolan och förskolan, men många av våra kunder behöver mer än bara produkter.

De behöver kompetensutveckling och stöd i hur produkterna ska användas. Tack vare IT-klubben Förskola kan vi nu erbjuda dem både utbildning, material och en lärarhandledning, säger Jonathan Skoog som är produktchef på Lekolar och lärare i ämnena teknik och naturvetenskap.

Pedagogerna erbjuds workshop, lärarhandledning och material

Konceptet IT-klubben Förskola innebär att pedagogerna erbjuds workshop, lärarhandledning och en materiallåda med programmeringsprodukter ur Lekolars sortiment.

I lärarhandledningen finns färdiga upplägg för enkel och rolig programmering, animering, tipspromenad med QR-koder, appar för digitalt berättande och mycket mer.

Lärarhandledningen och övningarna har tydliga kopplingar till förskolans läroplan och den är utarbetad av Camilla Askebäck Diaz och Patricia Diaz, två av Sveriges ledande lärare inom digitalisering, och Lisa Wikström, som utsågs till Södertäljes bästa förskollärare 2018.

– Efter utbildningen kan pedagogerna komma igång med arbetet ute på sina förskolor direkt. Ingen planering eller inköpstid behövs för att komma igång, säger Annika Faxander.

Planerade workshops 2018:

Umeå 18-19 oktober
Stockholm 8-9 november
Göteborg 15-16 november
Malmö 22-23 november

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>