Nytt pris ska hylla inspirerande pedagoger
Hem PEDAGOGSNACK Nytt pris ska hylla inspirerande pedagoger

Nytt pris ska hylla inspirerande pedagoger

Publicerat av: Redaktionen

Nacka kommun lanserar i morgon ett nytt pris för att uppmärksamma och hylla inspirerande pedagoger som är anställda vid Nackas förskolor eller skolor.

Utmärkelsen kommer att delas ut årligen med start 2021, och ska uppmuntra och motivera pedagoger i deras arbete med områden som är viktiga ur ett samhälls- eller kvalitetsperspektiv.

De nominerade kandidaterna utses av Nackaborna, som också röstar fram sex pristagare i tre kategorier.

– Pedagoger som är inspirerande innovatörer har stor betydelse för elevernas skolresultat, säger Monica Brohede Tellström (L), ordförande i utbildningsnämnden. I våra förskolor och skolor finns både personer och team som gör det lilla extra för att bidra till ökad kvalitet och som gör det lättare att nå målen. Nu vill vi uppmärksamma både personer och arbetslag vars arbete är nydanande och som inspirerar och motiverar eleverna. Jag ser fram emot att vara med i processen att identifiera dessa innovatörer med hjälp av Nackaborna!

Utmärkelsen Lära delas ut i tre kategorier:

  • Nytt pris ska hylla inspirerande pedagogerÅrets lärspridare – Med lärprocessen och barnet/eleven i fokus uppdaterar och förädlar pedagogen sin kunskap och delar med sig till andra.
  • Årets lärinnovatör – Med lärprocessen och barnet/eleven i fokus, lär pedagogen nytt och skaffar helt ny kunskap samt testar nya arbetssätt.
  • Årets lärteam – Med lärprocessen och barnet/eleven i fokus, utvecklar pedagogerna tillsammans nya arbetssätt, håller sig ständigt uppdaterade och delar med sig av sin kunskap till varandra.

Utmärkelsen ska varje år utgå från olika aktuella teman. För 2021 är två områden utvalda som båda kan ses som konsekvenser av pandemin:

  • Digitalisering. De nominerade kandidaterna har utvecklat metoder och arbetssätt för distansundervisning, digitala arbetssätt eller digitala verktyg för till exempel dokumentation eller föräldrasamverkan.
  • Rörelse. De nominerade kandidaterna har utvecklat metoder och arbetssätt för att främja barns och elevers fysiska aktivitet.

Nomineringen öppnar den 1 september 2021 och pågår till den 30 september, då kan alla Nackabor nominera kandidater på nacka.se. Mellan den 18 oktober och 8 november kan Nackaborna rösta på de nominerade kandidaterna på nacka.se.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>