Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Realgymnasiets startar fordonsprogram i samarbete med ProMeister i Göteborg, ProMeister Fordon med jobbgaranti

Realgymnasiets startar fordonsprogram i samarbete med ProMeister i Göteborg, ProMeister Fordon med jobbgaranti

Publicerat av: Redaktionen

Under hösten 2021 startar Realgymnasiet fordonsprogrammet ProMeister Fordon i samarbete med ProMeister i Göteborg.

Utbildningen drivs av Lärande i Sverige,genom Realgymnasiet tillsammans med ProMeister, en del av Mekonomen Group, som tillhandahåller utbildning och tjänster till fordonsbranschen.

Realgymnasiets startar fordonsprogram i samarbete med ProMeister i Göteborg, ProMeister Fordon med jobbgaranti

Utbildningen finns i Lund, Stockholm samt Örebro och är ett initiativ för att möta den akuta kompetensbristen inom fordonsbranschen.

-Det känns fantastiskt roligt att vi nu får möjlighet att erbjuda ProMeister Fordon här på Realgymnasiet i Göteborg. Det är ett efterlängtat tillskott till vårt programutbud och kommer att göra de elever som vill jobba som fordonstekniker väldigt attraktiva i en bransch som utvecklas i snabb takt, säger Martin Kunz, rektor på Realgymnasiet i Göteborg.

Fordonsprogrammet ProMeister Fordon kan erbjuda eleverna, framtidens fordonstekniker, en modern utbildning som säkerställer att de är anställningsbara efter gymnasieexamen. Utbildningen är ett samarbete mellan branschföretaget ProMeister Solutions, en del av Mekonomen Group, och Realgymnasiet. Samarbetet syftar till att utbilda eleverna till skickliga fordonstekniker som har kompetens inom grundläggande fordonsmekanik och framförallt inom modern fordonsteknik. Den gemensamma målsättningen är att ProMeister Fordon är Sveriges bästa fordonstekniska utbildning.

En stor del av utbildningen sker i en toppmodern utbildningsverkstad där eleverna får lära sig grunderna.  APL (arbetsplatsförlagt lärande) sker på samarbetande bilverkstäder i hela Göteborg. Med ProMeister Fordon får eleven en utbildning i framkant där ProMeister säkerställer rätt kompetens. Efter godkänd gymnasieexamen ger ProMeister eleverna jobbgaranti, vilket innebär 6 månaders provanställning.

– Det är fantastiskt roligt att vi ska lansera ProMeister Fordon på fjärde orten tillsammans med Realgymnasiet. Uppstarten av gymnasieprogrammet i Göteborg ligger helt i linje med vår ambition att mota den akuta bristen av fordonstekniker i Sverige och öka antalet anställningsbara fordonstekniker i Göteborgsområdet. Utbildningens grundläggande fordonstekniska undervisning kommer ske i moderna verkstäder som våra samarbetspartners Meca och AlltiBil tillhandahåller, säger Andreas Forslund, Operativ chef ProMeister Solutions.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>