Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Gävlestudenter vann Socionom-SM

Gävlestudenter vann Socionom-SM

Publicerat av: Redaktionen

Jovana Nordström och Linnea Björkqvist från Högskolan i Gävle vann årets Socionom-SM.

De visade hur socialtjänsten bättre kan kartlägga vilka man behöver samverka med för att tillgodose barn och ungas behov när de placeras på HVB-hem.

De berättar att alla tävlande tvåmannalag fick samma uppgift, och att de i finalen mötte lag från socialhögskolorna vid Umeå universitet och Södertörns högskola.

Högklassig socionomutbildning i Gävle

Gävlestudenter vann Socionom-SM

Jovana Nordström och Linnea Björkqvist

Båda säger att det bästa med tävlingen var att de lärde sig så mycket och att de, inför det kommande arbetslivet, nu kan känna sig trygga i att socionomutbildningen i Gävle håller hög klass och har gett dem en stor bredd i kunskaperna.

– Det känns väldigt givande att ha fått den här bredden med sig. Jag har testat lite olika vikariat och känner att arbete med människor som är hjälpsökande, stöd för barn och unga, eller olika andra insatser, är det som passar mig bäst, säger Jovana Nordström,

– Jag känner absolut att jag fått med mig det jag behöver och att vi vann är bara en bonus, säger Linnea Björqvist, som också helst vill arbeta inom socialtjänsten.

——————————–

I mästerskapet som arrangeras av Akademikerförbundet SSR tävlar socionomstudenter från hela landet och i år var det Socialstyrelsen som stod för frågeställningen: “Hur socialtjänsten kan arbeta för att bättre tillgodose barn och ungas behov vid placering på HVB-hem.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>