StudyBee satsar framåt med ny styrelse
Hem TEKNIK StudyBee satsar framåt med ny styrelse

StudyBee satsar framåt med ny styrelse

Publicerat av: Redaktionen

Edtechbolaget StudyBee går in i en ny tillväxtfas med fokus på marknadsföring och försäljning.

I samband med detta presenteras en ny styrelse som tydligt markerar bolagets satsning framåt.

StudyBee har det senaste året satsat hårt på produktutveckling i samarbete med nyckelaktörer inom skolan. Responsen från marknaden har varit över all förväntan, vilket nu snabbt förflyttar bolaget in i nästa fas med tyngdpunkt på marknadsföring och försäljning på svenska marknaden samtidigt som planer läggs för lansering i övriga Europa.

“Vi har ett gynnsamt momentum just nu med en välutvecklad och beprövad teknisk plattform, nöjda kunder och en anpassad intern organisation. Detta drar vi nytta av och med en ny styrelse faller alla pusselbitar på plats,” säger Johan E Henricson, VD för StudyBee.

“Samtidigt vill vi passa på att tacka den avgående styrelsen och styrelseordförande Karolina Wallin Brorsson för det stora engagemang och de insatser som bidragit till att StudyBee är där vi är idag.”

Den nya styrelsen är sammansatt för att på bästa sätt stötta StudyBees fortsatta resa.

Styrelseordförande är Jenny Strömberg, som har lång och gedigen erfarenhet från startupbolag och kompetens inom såväl affärsutveckling som finansiering. Hon har tidigare varit Investment Manager på Almi Invest. Jenny Strömberg känner bolaget väl och gör comeback i styrelsen där hon för några år sedan var ledamot.

“Jenny gjorde redan då ett mycket fint jobb i styrelsen och brinner för bolaget som få andra, vilket gör att vi är mycket glada att ha henne tillbaka,” säger Johan E Henricson.

Övriga styrelseledamöter är:

Patrik Leijon, Country Manager på Damstahl och delägare i StudyBee. Patrik Leijon har tung kompetens inom både strategisk och operativ försäljning.

StudyBee satsar framåt med ny styrelse

StudyBee ny styrelse 2021 från vänster: Patrik Leijon (ledamot), Johan E Henricson (vd), Charlotte Stridh (ledamot), Jenny Strömberg (ordförande). Saknas på bilden: Ian Rattigan (grundare, ledamot).

Ian Rattigan, grundare och delägare i StudyBee. Ian Rattigan är mycket erfaren inom customer success samt onboarding av nya kunder.

Charlotte Stridh, Communications på Djäkne Startup Studio som är delägare. Charlotte Stridh har bakgrund inom gymnasieskolan och idag specialist inom varumärke och kommunikation.

Johan E Henricson ser med stor tillförsikt framåt.

“Vi presenterar en stark styrelse som är perfekt anpassad inför StudyBees nästa skede och de utmaningar vi har framför oss. Jag ser mycket fram emot att arbeta ihop med detta team.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>