Öppet för nomineringar till Children’s Climate Prize 2021
Hem NYHETER Öppet för nomineringar till Children’s Climate Prize 2021

Öppet för nomineringar till Children’s Climate Prize 2021

Publicerat av: Redaktionen

Mellan den 10 mars och 4 juni så kan unga runt om i världen som kämpar för miljö och klimat nomineras eller nominera sig själva till det internationella priset Children’s Climate Prize.

Öppet för nomineringar till Children’s Climate Prize 2021

Children’s Climate Prize riktar sig till ungdomar 12–17 år från hela världen, unga innovatörer, entreprenörer, changemakers och naturvårdare som på olika sätt tagit initiativ till hållbara lösningar för miljön och klimatet.

De eller den som vinner får diplom, medalj och prissumma på 100 000 SEK för att fortsatt utveckla sitt projekt. Individer, en grupp eller organisation kan nominera sig själva eller bli nominerade av någon annan. Priset är internationellt så nomineringar från hela världen tas emot.

Läs mer om hur du nominerar på Children’s Climate Prize hemsida>>

Children’s Climate Prize instiftades 2016 och det första priset tilldelades den då 16 åriga klimataktivisten Xiuhtezcatl Martinez från Colorado, USA. Se klipp från hans omtalade besök hos Skavlan i SVT:

Förra året inkom rekordmånga bidrag från 24 länder och det var USA, Indien och Mexiko som dominerade med bidrag 2020. De slutliga vinnarna blev; Vinisha Umashankar, 14 år och Aadya Joshi, 17 år som båda kom från Indien. Vinisha prisades för sin innovativa idé med solcellsdrivna strykjärn och Aadya för sitt biodiversitets projekt; The Right Green. Båda uppmärksammades globalt för sina initiativ och har nu kunnat utveckla sina projekt ytterligare.

– Före jag vann Children’s Climate Prize visste ingen något om mig eller mitt solcellsdrivna strykjärn. Men nu, på bara några månader, är det så många människor över hela världen som har visat sitt stöd och kärlek gentemot mig och idén, det betyder mycket, säger Vinisha Umashankar, Vinnare av Children’s Climate Prize 2020.

Den 4 juni stänger årets nomineringsperiod och sen blir det juryns svåra uppgift att utse finalister och vinnare bland årets inkomna bidrag, vilka presenteras hösten 2021. Sedan 2020 är det Children’s Climate Foundation som årligen delar ut priset. Priset är grundat av det svenska elbolaget Telge Energi som alltid utmanat och drivit på för förnybar elproduktion.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>