Skolon lanserar unika webbläsartillägg
Hem Nyheter Skolon lanserar unika webbläsartillägg

Skolon lanserar unika webbläsartillägg

Publicerat av: Redaktionen

Hundratusentals djuplänkar gör digitalt lärande ännu mer tillgängligt för svenska skolor.

Skolon lanserar unika webbläsartillägg

Tusentals verktyg och hundratusentals sökbara djuplänkar från innehållsleverantörer direkt i webbläsaren, som i ett ögonblick kan delas till Google Classroom, Microsoft Teams eller vilken lärplattform som helst – Skolon lanserar nya webbläsartillägg.

2018 lanserade Skolon ett efterlängtat Google Chrome-tillägg som gjorde det möjligt för lärare och elever att komma åt alla sina digitala lärresurser och verktyg direkt i webbläsaren, oavsett leverantör och oavsett var användarna befann sig.

Nu lanseras en omfattande och unik uppgradering, som gör det digitala lärandet ännu mer lättåtkomligt och tillgängligt. I samband med uppgraderingen lanseras även ett helt nytt tillägg för Microsoft Edge.

Skolon har sedan start arbetat med ledorden digitalt lärande för alla och att tillgängliggöra lärande på smidigast och enklast möjliga sätt för ledning, lärare och elever. Med skolans alla digitala lärresurser och skolverktyg samlade på ett och samma ställe sänker Skolon trösklarna för att arbeta digitalt i klassrummet och på distans. Nu lanseras en omfattande uppgradering av det webbläsartillägg till Google Chrome som lanserades under 2018, vilket möjliggör ett ännu mer lättåtkomligt lärande. I samband med detta lanseras även ett helt nytt tillägg till Microsoft Edge. Gabriel Wallén, användarchef på Skolon, förklarar:

– Våra webbläsartillägg innebär att du som användare har med dig alla dina digitala verktyg överallt och kan nå dem med ett klick oavsett var du befinner dig. Med vår omfattande uppgradering, så blir det nu också möjligt att få med sig tusentals verktyg och hundratusentals sökbara djuplänkar från innehållsleverantörer direkt i webbläsaren och som i ett ögonblick kan delas direkt till Google Classroom, Microsoft Teams eller vilken lärplattform som helst. Att hitta och dela precis rätt material till precis rätt användare och precis rätt ställe har aldrig varit enklare än nu.

Johan Lindblad, teknisk chef på Skolon, fyller i:

– Värdet på bred front är att webbläsartilläggen är just plattformsoberoende, vilket gör att åtkomsten till digitala skolverktyg är mer tillgänglig än någonsin – för alla användare, oavsett lärplattform eller samarbetsplattform på skolan eller i kommunen. Vårt Chrome-tillägg har varit enormt populärt sedan start och därför känns det roligt att nu kunna lansera en ännu starkare version av detta och i egenskap av samarbetspartner med Microsoft även lansera vårt nya tillägg till Edge.

Båda tilläggen har redan innan lansering välkomnats av flertalet skolhuvudmän:

– Vi arbetar otroligt kundnära och i dialog med våra kunder och användare har vi upplevt en stor efterfrågan för just webbläsartillägg. Dessa tillägg som nu kan användas med hundratusentals djuplänkar till ledande leverantörer kommer att skapa en ännu bättre användarupplevelse för både lärare och elever som nu kan använda sitt digitala material på ett ännu smartare sätt, avslutar Gabriel.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>