Hem EFTER PLUGGET IST levererar skoladministrativt system till sex kommuner efter unik upphandling

IST levererar skoladministrativt system till sex kommuner efter unik upphandling

Publicerat av: Redaktionen

IST har vunnit en unik upphandling där sex kommuner gått samman om att anskaffa en ny lösning för skoladministration.

Kommunerna Boxholm, Kinda, Vimmerby, Ydre, Åtvidaberg och Ödeshög har slutit ett gemensamt avtal med IST via sitt kommunalförbund ITSAM.

IST levererar skoladministrativt system till sex kommuner efter unik upphandling

– Många av kommunerna som ingår i ITSAM har sedan många år varit kunder till IST. Det är oerhört roligt att de nu tillsammans tar steget över i vår nya generations system, säger Camilla Gustavsson, Regional Product Manager, IST.

Det har aldrig tidigare skett att sex kommuner tillsammans skaffar en gemensam lösning på detta sätt. Kommunerna ser stora fördelar med att göra en gemensam satsning via en enda partner.

– Det är inte bara ekonomiska fördelar för våra medlemskommuner utan också en trygghet att få vara med och forma och ställa krav i ett tidigt skede, framhåller Susanne Korduner, förbundsdirektör, kommunalförbundet ITSAM. 

De sex kommunerna har varit kunder till IST länge och insåg att det kunde finnas stort värde i att ha en och samma lösning, istället för flera olika uppsättningar system. Man har sedan tidigare gemensam IT-drift och det finns stora möjligheter till positiva synergieffekter med denna nya lösning, där möjligheterna till effektivisering och att enklare kunna hjälpa varandra väger tungt.

Arbetet inom projektet har skett i nära samarbete mellan IST och kommunalförbundet ITSAMMötena har varit många och täta, dialogen rak och uppriktig. Det kommunerna via ITSAM efterfrågade stämde mycket väl överens med ISTs erbjudanden och tidplan för införandet.

IST levererar skoladministrativt system till sex kommuner efter unik upphandling

– Varje kommun har haft en representant i styrgruppen som gemensamt arbetat fram behovsanalys och kravspecifikation med fokus på funktion, inte system. Ett mycket framgångsrikt koncept, anser Henrik Röste, strateg, kommunalförbundet ITSAM.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>