Hem NYHETER Ny satsning på unga traineer för att öka intresset för pedagogyrket

Ny satsning på unga traineer för att öka intresset för pedagogyrket

Publicerat av: Redaktionen

Sundsvalls kommun har anställt fyra traineer inom Stöde/Matfors skolområde.

Ungdomarna som är mellan 18-22 år och kommer att vara placerade inom skola och förskola.

– Att anställa så många traineer samtidigt är väldigt unikt för en kommun. Vi provar nu nya sätt att få unga intresserade av att utbilda sig till förskollärare, lärare eller fritidspedagog, säger Gudrun Forslund, projektledare och HR-strateg på Sundsvalls kommun.

Traineer under ett års tid

Ny satsning på unga traineer för att öka intresset för pedagogyrket

Kravet på de sökande till traineetjänsterna var att de ska vara mellan 18-22 år och ha en fullgjord gymnasieutbildning med högskoleförberedande behörighet.

Av drygt 30 inkomna ansökningar var det William, Moa, Clara och Amanda som fick erbjudande om att vara trainee under ett års tid.

Från och med den 22 augusti kommer de att vara i tjänst på Lucksta- och Runsviksskola (åk F-6), Matfors skola (åk 6-9), Stöde skola (åk 6-9) samt förskolorna Bällsta/Matfors/Lucksta.

– Med stöd från deras handledare och vår fantastiska personal på förskolorna och skolorna kommer ungdomarna att få en bra insyn i vad det innebär att jobba som förskollärare, lärare och fritidspedagog. De kommer att få ett fantastisk lärorikt år och och vi kommer dessutom att lära oss av dem, beskriver projektledare Gudrun Forslund.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>