Hem EFTER PLUGGET Fyra lärare hämtar inspiration i San Francisco på fortbildningsresa

Fyra lärare hämtar inspiration i San Francisco på fortbildningsresa

Publicerat av: Redaktionen

Resan anordnas av Auranest för att belysa värdet av fortbildning i läraryrket.

Fokus kommer vara på teknik och pedagogik inom skolan. Lärarna kommer bland annat besöka skolor och universitet i Kalifornien för att få inspiration till hur den svenska skolan kan utvecklas.

Under veckan kommer deltagarna få gedigen fortbildning och nya kunskaper, göra nya upptäckter och utveckla sina tankar om skolutveckling tillsammans med andra.

Aktiviteter under fortbildningsresan:lärarna san fransisco

  • Besök på grund- respektive gymnasieskola i Kalifornien
  • Besök på universitetscampusen Stanford samt University of California, Berkeley
  • Besök på Google for Educators och Facebook i Sillicon Valley
  • Utbildningsföredrag om den amerikanska skolsituationen
  • Workshop kring vad som skiljer i det svenska och amerikanska utbildningssytemet
  • Egen fortbildning, möten med olika skolor utifrån de personliga önskemål lärarna gett i sin motivering

Lärarna som åker har vunnit resan via en tävling som arrangerades av Auranest och Lärarnas Riksförbund. På frågan om vad de ser fram emot svarade IKT-pedagogen och SO-läraren Erik Jaråker:

– Jag ser fram emot att  få komma till Palo Alto och Silicon Valley och träffa IT-företag där och se om det finns något samarbete mellan skolor och näringsliv. Och ta med den inspirationen till Stockholm som också är en stor IT-stad.

Gustaf Straht marknadschef för Auranest och arrangör av resan säger

  • Vi vill uppmärksamma bristen på fortbildning för lärare och det känns otroligt spännande att göra det i San Francisco som verkligen är en ”hotspot” för utbildning men också IT och Teknik. Gustaf Straht, Auranest.

Artikel serie Del 1 av 2

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>