Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA I Hylte kommun är språkutveckling i fokus

I Hylte kommun är språkutveckling i fokus

Publicerat av: Redaktionen

I Hylte kommun har alla förskolor tillgång till Polyglutt.

Catharina Ohlin är lärare och arbetar som IT-pedagog i Hylte kommun. Hon var en av de som var med och beslutade om att ta in Polyglutt till kommunen.

I Hylte kommun är språkutveckling i fokus

Vad gjorde att Hylte kommun tog beslut om att ta in Polyglutt?

I Hylte kommun är språkutvecklande arbetssätt ett av fokusområdena.

Vi har också många barn i förskolan med ett annat modersmål. Vi var flera som hade sett och hört positiva saker om Polyglutt, t.ex. via er hemsida, kollegor i andra kommuner m.m. Agneta Edwards har också varit här och föreläst.

Hur gjorde ni för att alla förskolor skulle komma igång med Polyglutt?

Först och främst såg vi till att alla förskolor i kommunen fick inloggningsuppgifter till Polyglutt. Min uppgift har varit att sprida information och inspiration kring tjänsten. Jag har haft visningar på många av våra förskolor för personalgrupper.

Vilken nytta tycker ni att Polyglutt ger?

Från en utvärdering vi har gjort av Polyglutt fick vi detta svar:
Användningen av Polyglutt leder till språkutveckling. Några fördelar är att man kan lyssna på flera olika språk, tillgängligheten är hög, appen är lätt att använda. Det är också bra att man kan visa böckerna i stort format med hjälp av projektor så att alla barn kan se och vara delaktiga.

Hur tycker barnen det är att använda Polyglutt?

Jätteroligt, de gillar att läsa på iPaden. Barnen är positiva och vill läsa mer!

Skulle ni rekommendera andra att använda Polyglutt?

Ja, det är viktigt att sprida läsglädje och läsupplevelser på många olika sätt. Polyglutt stärker barnens språkutveckling, både modersmålet och det svenska språket.

Finns det andra reflektioner du vill få med?

Urvalet av böcker är mycket bra. Och även att det finns böcker i olika kategorier och ämnen, det tycker också vår skolbibliotekarie är positivt. När jag har varit ute på förskolorna har jag visat handledningen som finns med i appen. Den innehåller många bra tips kring upplägg, arbetssätt och tankar kring barns språkutveckling och vikten av böcker. Inte minst gillar jag avsnittet om boksamtal. Polyglutt är ett stort stöd för barnens fortsatta läsutveckling.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>