Hem NYHETER Prata med din röstassistent hemma om barnens skolgång

Prata med din röstassistent hemma om barnens skolgång

Publicerat av: Redaktionen

Sveriges mest använda lärplattform Vklass lanserar stöd för Google Assistant och fortsätter därmed satsningen på att integrera sin tjänst i det smarta hemmet.

Syftet är att underlätta vardagen för stressade vårdnadshavare, som snart kommer att kunna sjukanmäla sina barn eller ställa frågor om läxor och prov via Googles röstassistent.

Prata med din röstassistent hemma om barnens skolgång

Med Vklass stöd för Google Assistant kan du kommunicera med skolan via röstassistenten hemma.

Vklass lanserade sin nya lösning på utbildningsmässan SETT.

Möjligheten att kommunicera och utföra handlingar via tal i stället för att med händerna styra en fysisk enhet är en trend som väntas förenkla vardagslivet för miljoner människor runt om i världen.

Det är även ett banbrytande hjälpmedel för personer som har svårt att kommunicera via skrift eller saknar datorvana. Detta har Vklass tagit fasta på i utvecklingen av sin applikation.

– Vi har en väldigt tydlig plan med vårt innovationsarbete och är noga med att ständigt blicka framåt för att hitta nya tillvägagångssätt som underlättar, utvecklar och effektiviserar användningen av våra lösningar. Den bästa lösningen är aldrig den som redan finns, utan den vi kan skymta i horisonten, säger Andreas Selling, vd för Vklass.

Vårdnadshavare med en smart högtalare från Google i hemmet, eller med annan tillgång till röstassistenten, kommer själva kunna aktivera kopplingen till Vklass och genom den kunna få information om sina barns skolgång och även utföra vanliga ärenden i systemet såsom sjukanmälan.

– När vi utvecklar våra lösningar lägger vi stort fokus på just föräldrarna och deras användarupplevelse, eftersom vi vet att de spelar en viktig roll för barnens studier. Att kunna få information via en röstassistent tror vi sänker tröskeln och ökar föräldrars engagemang och vetskap kring vad barnen gör i skolan, säger Andreas Selling.

Röstassistenter och olika typer av smarta högtalare med stöd för AI är just nu en av de hetaste trenderna i teknikbranschen.

Sedan lanseringen av Googles Home Mini-högtalare i oktober 2017 har det sålts i snitt mer än en högtalare varje sekund, och branschen har förutspått att majoriteten av alla svenska hushåll kommer att ha en smart högtalare och en intelligent röstassistent inom en snar framtid. Redan i höstas tog Vklass fram en prototyp på en smart spegel byggd på open source-teknologin MagicMirror för att ge stressade vårdnadshavare koll på barnens skolgång direkt i badrumsspegeln. Nu kommer nästa steg med Googles röstassistent.

Den här videon visar hur Vklass och Googles röstassistent fungerar:

https://vimeo.com/263892830/6c22ea2a47

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>