Sparks lanserar en ny version av Sparksapp med utökad funktionalitet och moduler för att bidra till barn och ungas fritid
Hem TEKNIK Sparks lanserar ny version av Sparksapp med utökad funktionalitet och moduler för att bidra till barn och ungas fritid

Sparks lanserar ny version av Sparksapp med utökad funktionalitet och moduler för att bidra till barn och ungas fritid

Publicerat av: Redaktionen

Den ideella organisationen Sparks Generation lanserar en ny, kostnadsfri app för barn och ungdomar som gör det lättare att hitta och boka fritidsaktiviteter i sitt närområde.

Samtidigt introduceras en ny kommunportal som ger fördjupade insikter i ungas fritidsengagemang, samt en fritidsgårdsmodul för smidigare hantering av närvaro och vårdnadshavarmedgivanden.

SPARKSAPP finns nu tillgänglig att ladda ned från App Store och Google Play.

Sparks Generations målsättning är att inspirera och göra det enkelt för barn och unga att få tillgång till ett rikt utbud av meningsfulla aktiviteter, samt möjlighet att vara med och påverka utbudet i sin kommun. Höjdpunkter i den nya appen inkluderar:

Förbättrad användarupplevelse: SPARKSAPP bygger på värdefulla insikter från både användare i olika åldrar och ungdomsverksamheterna i Sparks partnerkommuner. Den nya appen är än mer användarvänlig och innehåller flera nya funktioner. Användarna kan bland annat markera sina intressen och favoritarrangörer, vilket gör att de kan ta emot notiser om nya tillgängliga aktiviteter och därmed undviker att missa aktiviteter som är viktiga för dem.

Ny tjänst för fritidsgårdar: Nu introduceras en modul av innovativ funktionalitet riktad till fritidsgårdar som effektiviserar hanteringen av besökare. Detta inkluderar incheckning med QR-kod, digitala vårdnadshavarmedgivanden samt en funktion för in- och utlåning av material. Funktionerna gör det lättare för fritidsgårdspersonal att hantera och kommunicera med besökare och deras vårdnadshavare.

Sparks lanserar en ny version av Sparksapp med utökad funktionalitet och moduler för att bidra till barn och ungas fritidEn helt ny kommunportal: I samband med lanseringen introducerar Sparks också en kraftfull kommunportal. I portalen samlas en stor mängd statistik, som hjälper kommunerna att förbättra och anpassa sitt utbud av fritidsaktiviteter. Bland annat går det att se fördelningen mellan kön och ålder på aktiviteter. Portalen ger även en överblick över användar- och aktivitetsfördelning baserat på RegSo (Regionala statistikområden), vilket underlättar för kommunen att anpassa och rikta sina fritidsaktiviteter efter specifika geografiska områden och behov.

Den nya appen lanseras i samband med att Sparks Generation etablerar sin metod i ytterligare en kommun, Sollentuna. Förhoppningen är att den kommer att inspirera kommunens unga medborgare till en meningsfull och inkluderande fritid samt underlätta för olika verksamheter att nå ut till dem.

– Med Sparksapp 2.0 fortsätter vi att driva vår vision om att ge varje barn och ungdom möjlighet att utvecklas, känna trygghet och gemenskap på sin fritid. Vi är stolta över våra kommunpartnerskap som nu även innefattar Sollentuna kommun. Vi ser fram emot att göra skillnad för än fler barn och unga genom att fortsätta växa tillsammans med kommuner och organisationer runt om i landet, säger Alexandra Krook, grundare och verksamhetschef för Sparks Generation.

Sparks bjuder in beslutsfattare inom riksdag, regioner och kommuner att utforska den nya appen och dess potential att skapa en meningsfull fritid för barn och ungdomar i hela Sverige. Genom Sparks plattform får barn och unga chansen att testa sig fram kostnadsfritt innan de bestämmer sig för vad de vill gå med i och därmed betala för, vilket gör att plattformen fungerar som ett komplement till det nationella fritidskortet. Kontakta oss för mer information och samarbetsmöjligheter.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>