Hem NYHETER Skolledare i Bromma prisas

Skolledare i Bromma prisas

Publicerat av: Redaktionen

Emma Berg, biträdande rektor på Äppelviksskolan, har utsetts till årets biträdande rektor i Stockholms stad.

Hon beskrivs av juryn som ”mycket engagerad” och hyllas bland annat för sin goda förmåga att ”hantera människor i olika situationer”.

Skolledare i Bromma prisas

​Emma Berg, biträdande rektor på Äppelviksskolan, har utsetts till årets biträdande rektor i Stockholms stad.

Stockholms stad delade nyligen ut utmärkelser till lärare och skolledare. Ett av priserna gick till Emma Berg på Äppelviksskolan.

Hon fick utmärkelsen ”årets biträdande rektor i grundskolan”.

– När jag fick utmärkelsen blev jag mycket glad och stolt. Äppelviksskolan är en fantastisk skola på många sätt och det är genom lagarbete vi utvecklar verksamheten och når våra fina resultat.

Jag är väldigt tacksam över att jag blev nominerad och det betyder mycket för mig att mitt arbete som skolledare uppmärksammas, säger Emma Berg, biträdande rektor, Äppelviksskolan.

Prissumman är på 10 000 kronor och delas ut till Äppelviksskolan för att användas till kompetensutveckling för vinnaren.

Motiveringen

Emma Berg, Äppelviksskolan, är en mycket engagerad samt närvarande biträdande rektor. Hennes ledstjärna är att lita på personalen och hon känner dem väl.

Emma har en god förmåga att hantera människor i olika situationer. Hon är balanserad med förmåga att fokusera på rätt sak och att finna vägar framåt. Med systematik och analytisk förmåga leder Emma arbetet med stort lösningsfokus.

Emma är utvecklingsinriktad och driver samt är delaktig i flera processer på skolan och inom staden. Hon bygger in tydlighet och systematik i de processer och utvecklingsområden skolan driver.

I sin roll ansvarar Emma för schemaläggning samt tjänstefördelning. Här spelar Emma en vital roll genom att skapa goda förutsättningar för skolans verksamhet.

Fakta om utmärkelsen

Stockholms stad delar varje år sedan 2014 ut utmärkelser ut till årets lärare, årets lärarlag, årets rektorer och årets biträdande rektorer. Lärare, andra pedagoger och skolledare kan nominera kollegor i Stockholms stad till utmärkelserna. Juryn består av Lena Holmdahl, utbildningsdirektör, Lee Orberson, grundskoledirektör, och Joachim Håkansson, gymnasiedirektör.

Prissumman är 10 000 kronor och delas ut till Äppelviksskolan för att användas till kompetensutveckling för vinnaren.

Fakta om Stockholms stads lärare och rektorer

Ungefär 8 300 personer är anställda som lärare i Stockholms stads kommunala skolor, det vill säga både i grundskolor och på gymnasier.

Det finns cirka 6 800 lärare i Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns cirka 1 500 lärare i Stockholm stads kommunala gymnasier.

Det finns cirka 130 rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns 28 rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasier.

Det finns cirka 360 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns cirka 55 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasier.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>