Säkerhetsuniversitetet startar YH-utbildning för säkerhetsingenjörer
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Säkerhetsuniversitetet startar nu YH-utbildning för säkerhetsingenjörer

Säkerhetsuniversitetet startar nu YH-utbildning för säkerhetsingenjörer

Publicerat av: Redaktionen

Myndigheten för yrkeshögskolan har beviljat SäkerhetsBranschen att arrangera YH-utbildningen Kvalificerad Säkerhetsingenjör via Säkerhetsuniversitet.

Detta innebär att Säkerhetsuniversitetet under 2022 kommer att kunna erbjuda sin första YH-utbildning.

Utbildningen kommer att vara på 1,5 år och ger behörighet att verka som Kvalificerad Säkerhetsingenjör/Säkerhetstekniker och att arbeta med till exempel kamera-, passer- och larmsystem.

Den första utbildningen kommer att anordnas i Stockholm och kursstart beräknas till hösten 2022.

SäkerhetsBranschens vd Jeanette Lesslie Wikström uttalar sig om den nya utbildningen.

Säkerhetsuniversitetet startar YH-utbildning för säkerhetsingenjörer– Efterfrågan på mer driftsäkra och avancerade lösningar och tjänster ställer höga krav på de företag som verkar inom säkerhetsbranschen. Kraven på utföraren ökar dessutom i takt med teknikutvecklingen.

Mot den bakgrunden känns det fantastiskt roligt för oss som branschorganisation att kunna erbjuda en utbildning som täcker ett stort kompetensbehov i branschen, och där vi säkerställer att framtida tekniker når upp till de höga krav som ställs.

Genom denna och andra attraktiva utbildningar kan vi dessutom locka fler till en växande och oerhört spännande bransch.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>