Elever vid Andersbergsskolan skriver musik till skolkonsert med Gävle Symfoniorkester
Hem EFTER PLUGGET Elever vid Andersbergsskolan skriver musik tillsammans med Gävle Symfoniorkester

Elever vid Andersbergsskolan skriver musik tillsammans med Gävle Symfoniorkester

Publicerat av: Redaktionen

Hur låter musik gjord av en femteklass?

Klass 5c på Andersbergsskolan i Gävle skrev i höstas musik tillsammans med Gävle Symfoniorkester, musikern och låtskrivaren Emma Nordenstam och tonsättaren Tebogo Monnakgotla.

Musiken kommer att framföras av barnen själva, Emma och Gävle Symfoniorkester under ledning av Marie Rosenmir den 15-18 februari 2022 i Gävle Konserthus.

Texterna handlar om trehjulingskrockar på förskolan, avatarer på Roblox, plikttrogna tjuvar och annat som rör sig i huvudet på en femteklassare. Eleverna lär sig om symfoniorkesterns instrument och hur de används för att få fram alla de känslor som en elvaåring har inom sig.

Emma Nordenstam berättar:
Elever vid Andersbergsskolan skriver musik till skolkonsert med Gävle Symfoniorkester“Det här blir en konsert för, av och med barn, med ämnen som utgår från barnen själva. Det blir musik som både mellanstadieelever och andra kommer att känna igen sig i och vi hoppas att den ska öppna ögonen för vad som är möjligt i musikens värld.”

Emma Nordenstam är musiker och låtskrivare med en Grammis för bästa barnskiva i bagaget.
Tebogo Monnakgotla är tonsättare som i somras gjorde stor succé med operan Zebran på Vadstena-akademin.
Marie Rosenmir är dirigent, sångerska, pianist och organist.

Gävle Symfoniorkester producerar denna konsert som en del i Kulturtrappan, Gävle kommuns garanti för att alla kommunens barn och unga ska möta professionell kultur två gånger om året mellan förskoleklass och årskurs nio.
Projektet genomförs med stöd från Skapande Skola.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>