Hyllad skolledare blir rektor på Östermalmsskolan
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Hyllad skolledare blir rektor på Östermalmsskolan

Hyllad skolledare blir rektor på Östermalmsskolan

Publicerat av: Redaktionen

Östermalmsskolan får en ny rektor i höst.

Hon heter Stojanka Drinic och kommer närmast från Nya Elementar i Bromma där hon varit biträdande rektor sedan 2014. 

På Skolledargalan förra året fick Stojanka Drinic utmärkelsen ”Årets digitaliseringsledare”.

Stojanka Drinic ser fram emot att möta elever, medarbetare och vårdnadshavare på Östermalm. Hon siktar på att Östermalmsskolan ska bli det självklara valet för alla vårdnadshavare som vill ha en skola som står för kvalitet, utveckling och glädje.

– Jag vill använda digitaliseringens positiva delar och vara en rektor som skapar de bästa utgångspunkterna för utveckling, både hos mina elever och mina medarbetare. Östermalmsskolan är en skola som har de bästa förutsättningarna för att möta våra framtida samhällsmedborgares behov, säger Stojanka Drinic.

Hyllad skolledare blir rektor på Östermalmsskolan

Stojanka Drinic, blivande rektor på Östermalmsskolan.

På Stojanka Drinics meritlista finns såväl lärarroller som utmärkelser. Hon har bland annat varit lärare i Skövde och skolledare i Stockholms stad. 2020 fick hon utmärkelsen ”Årets digitaliseringsledare” och 2016 var hon med i ett lärarlag som fick pris som ”årets lärarlag” av Stockholms stad.

Hon har gått rektorsutbildningen på Uppsala Universitet. Tjänsten som rektor på Östermalmsskolan blir hennes första tjänst som rektor.

Stojanka Drinic tillträder tjänsten som rektor på Östermalmsskolan den 27 september. Lorentz Johansson, som tidigare varit rektor på Östermalmsskolan, kommer att arbeta vidare inom Stockholms stad och ansvara för frågor som rör grundsärskolan.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>