Svenska bolag kan ansöka om globalt hållbarhetspris med en pott på 6 miljoner kronor
Hem NYHETER Svenska bolag kan ansöka om globalt hållbarhetspris med pott på 6 miljoner kronor

Svenska bolag kan ansöka om globalt hållbarhetspris med pott på 6 miljoner kronor

Publicerat av: Redaktionen

Zayed Sustainability Prize, ett globalt pris som tilldelas organisationer och skolor med innovativa och hållbara lösningar letar efter svenska sökande till 2023 års pris.

Priset, som grundades 2008, delas ut i fem olika kategorier; hälsa, livsmedel, energi, vatten och ett pris för gymnasieskolor.

Svenska bolag kan ansöka om globalt hållbarhetspris med en pott på 6 miljoner kronorAnsökningar tas emot från små och medelstora företag, icke-vinstdrivande organisationer och skolor. De sökande ska visa hur de genom sin lösning driver positiv förändring av människors liv ur en hållbarhetssynpunkt.

I kategorierna hälsa, livsmedel, energi och vatten ska ansökande visa hur de tillgången till livsnödvändiga produkter eller tjänster förbättrats genom deras lösning, samt presentera en långsiktig vision för förbättrade levnads- och arbetsvillkor. Sökande i kategorin för gymnasieskolor ska kunna uppvisa att projekten är elevledda från idé till genomförande.

Priset har en årlig fond om tre miljoner USD och vinstpotten är 600 000 USD per kategori. Gymnasiepriset tilldelas sex regionala vinnare där varje skola kan vinna upp till 100 000 USD för att påbörja eller utöka sitt projekt.

Vinnarna meddelas 2023 under en prisceremoni. Senast 2020 hade priset en svensk vinnare, då drönarföretaget GLOBHE vann hälsokategorin för sitt arbete med att tillhandahålla livsviktig information i händelse av kris.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>