Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Thomas Persson fortsätter som generaldirektör

Thomas Persson fortsätter som generaldirektör

Publicerat av: Redaktionen

I maj 2014 tillträdde Thomas Persson jobbet som generaldirektör på Myndigheten för yrkeshögskolan.

Nu har regeringen beslutat att förlänga hans förordnande med tre år till.

– Jag är glad och tacksam över det fortsatta förtroendet att leda myndigheten och ser fram emot att fortsätta utvecklingen av verksamheten, säger Thomas Persson.

Thomas Persson fortsätter som generaldirektörVad blir de viktigaste utmaningarna under de kommande tre åren?

– Yrkeshögskolan är en utbildningsform som blir allt viktigare för arbetslivets kompetensförsörjning. Det ställer ökade krav på kvalitet och resultat. Det finns mycket att glädjas åt i yrkeshögskolan men jag ser en förbättringspotential när det kommer till att fylla utbildningsplatser och att höja examensgraden. Expansionen av yrkeshögskolan är nog den största utmaningen.

Myndigheten har de senaste åren fått en allt större roll i att bidra till kompetensförsörjningen i arbetslivet.

– Att bidra till fungerande system för validering, branschvalidering och kvalifikationer för att underlätta kompetensförsörjningen, är en viktig utmaning. Det är spännande att se att det blir mer och mer av myndighetssamverkan i dessa frågor.

Beslutet om att förlänga Thomas Perssons förordnande fattades av regeringen den 6 februari. Det nya förordnandet sträcker sig till och med 31 maj 2023.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>