Hem NYHETER Under den här vinjetten kommer barn, ungdomar och vuxenstuderande berätta om sina framtidsdrömmar.

Under den här vinjetten kommer barn, ungdomar och vuxenstuderande berätta om sina framtidsdrömmar.

Publicerat av: Redaktionen

Nästa vecka arrangerar Högskolan Väst tre online-konferenser där aktuell och samhällsrelevant spetsforskning presenteras och diskuteras tillsammans med yrkesverksamma.

I fokus är två av högskolans främsta forskningsområden – produktionsteknik och arbetsintegrerat lärande.

Under den här vinjetten kommer barn, ungdomar och vuxenstuderande berätta om sina framtidsdrömmar.

Den pågående pandemin gör det omöjligt att ses på campus – istället arrangeras de planerade forskningskonferenserna digitalt.

Den digitala formen skapar möjlighet att sprida kunskap till fler.

De tre stora forsknings- och samverkanskonferenserna arrangeras tre dagar i rad. Dessa är Primusdagen, Automationsdagen och VILÄR-konferensen.

Först ut är Primusdagen den 2 december. Här lyfts högskolans spännande forskning inom produktionsteknik och Industriellt arbetsintegrerat lärande.

Det handlar om nya innovativa produktionsprocesser som svetsning och additiv tillverkning i metall, nya typer av ytbeläggningar, utveckling av AI & digitalisering i produktionsmiljö, kompetensutveckling för morgondagens behov och andra industriella utmaningar. Nya kunskaper som ska stärka svensk industri i den stora teknikomställning som pågår. Forskare från högskolan liksom representanter för bland annat GKN Aerospace och Sandvik medverkar i programmet.
Program och information 

Den 3 december arrangeras Automationsdagen av Produktionstekniskt Centrum (PTC) där Högskolan Väst är en av flera parter. Dagen lockar årligen hundratals besökare från företag som är specialiserade på eller intresserade av automationsteknik. Nya spännande lösningar inom automation presenteras i år i digital form, liksom inspirerande paneldiskussioner om möjligheter och utmaningar inom området. Volvo GTO, ABB och högskolans forskare är del av programmet. Högskolan Väst kommer bland annat berätta om resultaten från de tester med automatiska vagnar som gjorts ute hos företag och på PTC.
Program och information

Den årliga VILÄR-konferensen hålls den 3-4 december där Högskolan Väst är värd. Här samlas nationella och internationella forskare inom arbetsintegrerat lärande för att samverka gränsöverskridande och utbyta erfarenheter av forskning och utveckling.

Arbetsintegrerat lärande, som också är högskolans profil, är en generisk term för olika utbildningsmodeller som bygger på samarbete och integration mellan högre utbildning och arbetsliv. Inom detta kunskapsfält tittar man på de utmaningar som alla ingår i arbetsbaserad utbildning. Aktuell forskning kommer att presenteras. Målet är bland annat att skapa en plattform för spridande av goda idéer inom området.
Program och information

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>