Hem APPAR Ny SLU-app hjälper studenter utveckla affärsidé

Ny SLU-app hjälper studenter utveckla affärsidé

Publicerat av: Redaktionen

Nu kommer Blixtria, en app som hjälper studenter att utveckla och realisera sina affärsidéer.

Blixtria har tagits fram av SLU Holding AB för att användas vid utbildningarna på Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), men kan självklart användas av alla som vill utveckla en idé på ett enkelt och inspirerande sätt.

Blixtria är en satsning på ett nytt läromedel som ska öka entreprenörslusten bland studenterna på SLU. Under hösten har appen börjat användas i undervisningen på Jägmästarprogrammet i Umeå.­­­

Ny SLU-app hjälper studenter utveckla affärsidé

– Blixtria har varit ett bra verktyg för studenterna. Appen har hjälpt dem att tänka i nya banor och att tydligare se möjligheter att driva företag. Jag kommer definitivt att använda den i utbildningen även framöver, berättar Dimitris Athanassiadis som varit kursansvarig.

– Genom Blixtria kan entreprenörskap bli en naturlig del av undervisningen. Vi hoppas att den öppnar nya möjligheter för studenterna och deras framtida karriärer, säger Turid Sundin Carlsson på SLU Holding.

Blixtria är en intuitiv app baserad på affärsutvecklingsmodeller som används professionellt världen över. Det är samma verktyg som används dagligen i SLU Holdings arbete för att utveckla innovationer av forskningsresultat från SLU. Appen gör det enkelt att både utveckla och utforma sin affärsidé. Steg för steg bearbetar användaren idén, paketerar den på ett attraktivt sätt och anpassar den till marknadens och kundens behov.

– Det är roligt att kunna bidra till att lyfta fram entreprenörskraften hos studenterna. Bredden och de tillämpbara kunskaper som SLU:s utbildningar ger gör det möjligt för många av studenterna att själva driva egna företag efter examen. Det här är nytt sätt inspirera till det, fortsätter Turid Sundin Carlsson.

Blixtria finns både för Android och iPhone. Appen kan laddas ned gratis från App Store och Google Play.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>